Απουσιάζουν οι επαγγελματίες της Χίου από τις τουριστικές εκθέσεις

Στο συμπέρασμα ότι πρέπει οι επαγγελματίες του τουρισμού της Χίου, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν εστιάσει κυρίως στις εκθέσεις της Τουρκίας, να αρχίσουν να συμμετέχουν στις διεθνείς εκθέσεις – μεταξύ αυτών και όσες γίνονται στην χώρα μας – καταλήγει ο αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καράλης.

Με αφορμή την έκθεση Philoxenia, στη Θεσσαλονίκη, η οποία θεωρητικά είναι το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός στην Ελλάδα, ο κ. Καράλης επαναλαμβάνει την άποψή του ότι «δεν είναι καθοριστικός ο ρόλος τους, αλλά πρέπει επιλεκτικά να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε. Και πρέπει αυτό να γίνεται συλλογικά. Το προσωπικό της Περιφέρειας και του Δήμου παρίσταται στα περίπτερα αλλά να μην ξεχνάμε ότι η Περιφέρεια και ο Δήμος δεν πουλάνε κάτι, άρα δεν μπορούν να κλείσουν συμφωνίες».

Θέτει στο σημείο αυτό το ζήτημα της συμμετοχής των επαγγελματιών του τουρισμού, οι οποίοι εγκαίρως μπορούν να προγραμματίζουν την συμμετοχή τους. «Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουμε τόσο πιο γρήγορα θα δούμε τα αποτελέσματα. Και αυτή η διαδικασία εκτιμώ ότι θα πάρει χρόνια. Η εξωστρέφεια είναι μόνο η αρχή σε μια συναρπαστική διαδικασία επανατοποθέτησης της Χίου στον παγκόσμιο χάρτη», καταλήγει ο κ. Καράλης.