Απούσα από τον λασπότοπο της ΒΙΑΛ η πολιτική προστασία Κάρμαντζη (φωτό)

Μια πρώτη μικρή και πικρή γεύση των διαβεβαιώσεων του δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, περί κινητοποίησης της πολιτικής προστασίας σε περίπτωση κακοκαιρίας, πήραν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, εγκλωβισμένοι στην ΒΙΑΛ, που βίωσαν δύσκολες στιγμές από τις βραδυνές ώρες της Τετάρτης 13 έως το πρωί της Πέμπτης 14 Νοεμβρίου 2019.

Χιλιάδες άνθρωποι, με πρώτο μέλημά τους τα μικρά παιδιά, έδωσαν μόνοι τους και με καρτερικότητα την μάχη για να προφυλαχθούν από τις καταρρακτώδεις βροχές, κυρίως την νύκτα της Τετάρτης, μέσα σε σκηνές ή και πρόχειρες κατασκευές από μουσαμάδες, ενώ την ίδια στιγμή ακριβώς δίπλα τους, στο κτίριο της ανακύκλωσης, ο δήμαρχος είχε φροντίσει να σφραγίσει με ηλεκτροσυγκόλληση τις πόρτες για τον… φόβο των προσφύγων.

Ο ίδιος ο κ. Κάρμαντζης είχε δηλώσει στο δημοτικό συμβούλιο ότι ουδεμία έχει ευθύνη και αρμοδιότητα για την προστασία των προσφύγων, αλλά μετά από την συνεχή πίεση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης αναγκάσθηκε να δηλώσει ότι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα κινητοποιηθεί το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας για να εισηγηθεί την λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων.

Φυσικά, ουδείς πήρε στα σοβαρά αυτή του την δήλωση και τούτο επιβεβαιώθηκε περίτρανα με τις τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις, που μετέτρεψαν την περιοχή της ΒΙΑΛ σε έναν απέραντο λασπότοπο. Ο δήμος Χίου ήταν βροντερά απών από την παροχή των στοιχειωδών μέτρων προστασίας, όπως επιβάλλουν και ο κοινωνικός του ρόλος και οι αρχές του ανθρωπισμού. Κι ακόμα είμαστε μόλις στην αρχή του χειμώνα.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια