
Άρχισαν να… τσιμπάνε τα τηγανέλαια του Μπελέγρη
Ικανοποιημένος εμφανίζεται ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Γιώργος Μπελέγρης από το πρώτο δεκαήμερο της λειτουργίας του συστήματος συλλογής τηγανέλαιων, που έχει εγκατασταθεί σε 10 σημεία της πόλης της Χίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ο ίδιος παραθέσει συνολικά έχουν συγκεντρωθεί περίπου 80 λίτρα, ποσότητα που μπορεί να μην φαντάζει ιδιαίτερα μεγάλη, αλλά – όπως επισημαίνει μιλώντας στον astraparis.gr – «αρχίσαμε από το μηδέν κι ακόμα ο κόσμος μπορεί είτε να μην είχε συγκεντρώσει τηγανέλαια, είτε να μην το γνωρίζει ακόμα».
Εμφανίσθηκε δε αισιόδοξος για την απόδοση του συστήματος, το οποίο και θα υποστεί διορθώσεις σε ό,τι αφορά τα σημεία συγκέντρωσης, αν στην πορεία αποδειχθεί ότι κάποια σημεία δεν είναι αποδοτικά, ενώ θα προστεθούν κι άλλα, τόσο στην πόλη, όσο και στην περιφέρεια.
Να υπενθυμίσουμε τα σημεία συγκέντρωσης των τηγανέλαιων, ενώ παρατίθενται οι ποσότητες που συγκεντρώθηκαν μέχρι σήμερα:
1. Δασκαλόπετρα Βροντάδου (δημοτικός χώρος στάθμευσης) 0 λίτρα
2. Μούτσαινα (πίσω από το περίπτερο) 6 λίτρα
3. Άγιος Γιώργης Βροντάδου (χώρος στάθμευσης) 7 λίτρα
4. Οδός Καλουτά (δημοτικός χώρος στάθμευσης) 0,5 λίτρα
5. Οδός Ράμνης (δημοτικός χώρος στάθμευσης)
6. Δημοτικός κήπος Χίου (στην είσοδο απέναντι από το Εργατικό Κέντρο)
7. Εύωδος (δημοτικός χώρος στάθμευσης) 14 λίτρα
8. Φάρκαινα (δημοτικός χώρος στάθμευσης) 25 λίτρα
9. Εργατικές κατοικίες Ευρετής, στο Βαρβάσι 20 λίτρα
10. Θυμιανά (απέναντι από τον Άγιο Ευστράτιο) 8 λίτρα.