Αργότερα οι έλεγχοι στα αιγοπρόβατα για να μην… αποβάλουν, ζητά ο Κάρμαντζης

Να μην γίνουν τώρα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι έλεγχοι στα αιγοπρόβατα, τα οποία διανύουν τον τρίτο ή τέταρτο μήνα της κύησης, επειδή θα τους προκληθεί στρες από το ποδοβολητό, αλλά και από την συγκέντρωσή τους από τα βοσκοτόπια και εξ αυτών των λόγων τα ζώα θα αποβάλουν.

Τους ευρηματικούς, όντως, αυτούς λόγους επικαλείται ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης στην επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη, ζητώντας να μετατεθεί δια δύο μήνες ο εν λόγω έλεγχος, όταν πλέον θα έχει επιστρέψει η… κανονικότητα στα μαντριά.

Αναφέρει, λοιπόν, στην επιστολή του τα ακόλουθα:

«Μέχρι το τέλος της παρούσας εβδομάδας αναμένεται να βρεθεί στη Χίο κλιμάκιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να ελεγχθούν τα αιγοπρόβατα των κτηνοτρόφων της Χίου.

Ωστόσο, επειδή τα αιγοπρόβατα διανύουν τον 3ο-4ο μήνα εγκυμοσύνης, λόγω του στρες από το ποδοβολητό που θα προκληθεί, αφενός από τη διαδικασία του ελέγχου και αφετέρου λόγω της συγκέντρωσης των κοπαδιών που είναι διασκορπισμένα εξαιτίας της παρατεταμένης ανομβρίας αλλά και των επιπλέον λόγων που γνωρίζετε πολύ καλά, έπειτα από την πρόσφατη επίσκεψή σας στο νησί μας, θα δημιουργηθούν αποβολές των ζώων.

Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η οικονομική καταστροφή των κτηνοτρόφων της Χίου – ακόμα μία φορά – πέραν των άλλων σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, τα οποία επίσης διαπιστώσατε, ερχόμενος στη Χίο.

Η παράκλησή μου είναι, κ. υπουργέ, να αναβληθεί ο εν λόγω έλεγχος και να μετατεθεί σε δύο μήνες, όπου θα έχει επιστρέψει η κανονικότητα και θα έχουν εκλείψει όλα τα προβλήματα που σας εξέθεσα ανωτέρω, όπως μου μεταφέρθηκαν από τους κτηνοτρόφους.

Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια