Συγκέντρωση – έκπληξη σαν προεκλογική για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ούτε οι ίδιοι οι διοργανωτές περίμεναν ότι θα έχουν τόσο κόσμο, οι καρέκλες εξαντλήθηκαν και κάποιοι έπιασαν τα ορεινά και στο όρθιο, στην ανοικτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, το βράδυ της Δευτέρας, 18 Νοεμβρίου 2019, στο ξενοδοχείο «Χανδρής».

Μάλιστα, από μικροφώνου και εις επήκοον όλων ο βουλευτής και μεταξύ των ομιλητών κ. Κώστας Ζαχαριάδης ρωτούσε και ξαναρωτούσε προς επιβεβαίωση από τους παλαιότερους και εμπειρότερους αν όντως αυτή ήταν η καλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων ετών.

Κοντολογίς, για τα δεδομένα των καιρών, αλλά και της Χίου, με πρόσφατη την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να είναι ακόμα στον μήνα του… μέλιτος, η συγκέντρωση ήταν μαζική και ενδιαφέρουσα, με παρουσία από τα Βόρεια έως τα Νότια και φυσικά την πόλη και τα πέριξ, θα ήταν δε ίσως και ιδανική για το νέο σχήμα που δημιουργείται αν υπήρχαν και ηλικιακά νέοι άνθρωποι να στηρίξουν το εγχείρημα, ήταν δεν ήταν στην εκδήλωση μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού. Σημεία των καιρών…

Τους ομιλητές καλωσόρισε, ανοίγοντας την εκδήλωση ο συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής Χίου κ. Σέργης Φραγκίσκος, ενώ ο πρώτος ομιλητής βουλευτής κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος από κει που θα απηύθυνε χαιρετισμό προφανώς… ενθουσιάστηκε από την μαζική παρουσία κι έκανε μια εφ΄ όλης της ύλης ομιλία.

Επίκεντρό της η επίθεση στη κυβερνητική πολιτική στον τομέα της υγείας ειδικότερα, αλλά ουδέν άφησε απέξω, ενώ από τα βέλη του δεν γλύτωσε ο έτερος βουλευτής του νομού και υφυπουργός Εργασίας κ. Νότης Μηταράκης, για τον οποίο – μάλιστα – είπε ότι κάτι δεν πάει καλά το τελευταίο διάστημα, με τα συνεχή «αδειάσματα» από τον υπουργό του κ. Γιάννη Βρούτση.

Η κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε στην ομιλία της ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκτήσει στέρεες βάσεις και ρίζες στην κοινωνία, ήρθε γα να μείνει, είπε χαρακτηριστικά. Είναι, πρόσθεσε, ο κορμός της αριστεράς, της δημοκρατικής παράταξης στην χώρα μας.

Σε ό,τι αφορά την στάση του κόμματος ως αντιπολίτευση τόνισε ότι θα κάνει στην κυβέρνηση προγραμματική αντιπολίτευση, τόσο στην Βουλή, όσο και στην κοινωνία. Δεν ισοπεδώνουμε, δεν καταστροφολογούμε, πρόσθεσε.

Το αφήγημα του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου, συνέχισε, κατέρρευσε και προς τούτο αναφέρθηκε στα θέματα της οικονομίας, όπου η κυβέρνηση της Ν.Δ. και 37 δισ. ευρώ βρήκε στα ταμεία και μνημόνια δεν υπάρχουν και στις αγορές βγήκε η χώρα, στο περίφημο επιτελικό κράτος, που είναι το πελατειακό κράτος με τεράστιο αριθμό μετακλητών υπαλλήλων, στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, όπου η Νέα Δημοκρατία είχε επενδύσει όσο γίνεται πιο ακροδεξιά και στην εξωτερική πολιτική με αιχμή την συμφωνία των Πρεσπών, που η κυβέρνηση ανέκρουσεν πρύμναν.

Κάλεσε, τέλος, τους πάντες, κάθε αριστερό, προοδευτικό, σοσιαλιστή, οικολόγο κ.λπ. για να συγκροτηθεί μια μεγάλη προοδευτική, δημοκρατική παράταξη.

Ο βουλευτής κ. Κώστας Ζαχαριάδης αναφέρθηκε κατά κύριο λόγο στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, το οποίο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έκανε τρις χειρότερο, όπως είπε χαρακτηριστικά. Η Ελλάδα και τα νησιά, πρόσθεσε, πληρώνουν σήμερα την ιδεοληψία της Ν.Δ. στο προσφυγικό, όπου πολιτεύθηκε με ανευθυνότητα και τυχοδιωκτισμό.

Απηύθυνε, τέλος, με την σειρά του πρόσκληση σε όλους «για την νέα αριστερά που θέλουμε να φτιάξουμε».

Χαιρετισμό, στην εκδήλωση απηύθυνε ο κ. Αντώνης Κοτσακάς, μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια