Επανήλθε στα δρομολόγια το «Ταξιάρχης» – Επιφυλάξεις από Χρ. Καλογήρου και φορείς

Επανέρχεται από σήμερα Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015, στα δρομολόγιά του το Ε/Γ-Ο/Γ «Ταξιάρχης», της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου, μετά την άρση της επίσχεσης εργασίας στην οποία είχε προσωρήσει το πλήρωμα.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΝΕΛ, «κατεβλήθη στην εταιρεία μας, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, μέρος των οφειλομένων μισθωμάτων από εκτελεσθέντα δρομολόγια δημόσιας υπηρεσίας προηγουμένων μηνών.

Σε τριμερή συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της εταιρείας μας, το πλήρωμα του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ «Ταξιάρχης» και εκπρόσωποι της ΠΝΟ αποφασίστηκε, μετά την καταβολή μέρος των οφειλομένων χρημάτων προς τους ναυτικούς, η άρση της επίσχεσης εργασίας στο ανωτέρω πλοίο».

Το πλοίο επανέρχεται στα δρομολόγια του με αναχώρηση από το Λαύριο στις 23:00′ αντί 18:00′, για Άγιο Ευστράτιο (Σάββατο αφ. 07:30′ αν. 08:00′), Λήμνο (αφ. 09:30′ αν. 11:00′), Καβάλα (άφιξη 16:00′).

Τα πλάνα κρατήσεων και εκδόσεως εισιτηρίων είναι διαθέσιμα, τόσο για τις ημέρες του Πάσχα, όσο και για τη θερινή περίοδο, διευκρινίζει η εταιρεία.

dritsa th

Επιφυλάξεις από την Χρ. Καλογήρου και εκπροσώπους φορέων

Τις σοβαρές επιφυλάξεις τους για την επαναδρομολόγηση του πλοίου «Ταξιάρχης», στην στη γραμμή Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος – Καβάλα, διατύπωσαν στη συνάντησή τους με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, ο δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο αντιδήμαρχος Αγίου Ευστρατίου κ. Δημήτρης Κουτσουρίδης και εκπρόσωποι φορέων των δύο νησιών.

Στη συνάντηση με τον κ. Δρίτσα, εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την ακτοπλοϊκή απομόνωση των δύο νησιών και ζήτησαν την απαρέγκλιτη τήρηση των όρων της σύμβασης για την ακτοπλοϊκή σύνδεσή τους με το Λαύριο. Αυτό είχε εκφραστεί με ψήφισμα φορέων των δύο νησιών και αποδοχή του με ομόφωνη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, στις 11 Μαρτίου 2015.