Άσπλαχνη αντιπολίτευση, δεν αναγνωρίζει την χρηστή διαχείριση Κάρμαντζη

Στο… κλάμα και στο συνηθισμένο τροπάριο «δεν μας αφήνουν να διοικήσουμε» επανήλθε μετά το στραπάτσο του στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, την περασμένη Παρασκευή, ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης και κατηγορεί για ετερόκλητη σύμπραξη τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που υποστήριξαν κοινή πρόταση για γενναία μείωση των ανταποδοτικών τελών.

Σε ανακοίνωση του δήμου Χίου, την Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020, προβάλλεται το αναληθές επιχείρημα ότι η προταθείσα από την δημοτική αρχή μείωση των ανταποδοτικών τελών κατά περίπου 755.000 ευρώ, ήταν «αποτέλεσμα της νοικοκυρεμένης και χρηστής διαχείρισης μόλις ενός έτους». Όμως, ακόμα και σύμφωνα με την δική της εισήγηση οι μειώσεις (οι όποιες) επέρχονται συνεπεία της μεγάλης αύξησης των τετραγωνικών μέτρων , που δηλώθηκαν από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, με βάση την σχετική ευνοϊκή ρύθμιση.

Και συνεχίζει στο γνωστό… παραπονιάρικο ύφος, κατηγορώντας τις αντιπολιτεύσεις για υποκρισία, δημαγωγία και λαϊκισμό, επειδή –  και δεν το αναφέρει καν αυτό – πρότειναν μεγαλύτερες μειώσεις από εκείνες που πρότεινε η δημοτική αρχή: «Ωστόσο, αντί να επικροτηθεί αυτή η προσπάθεια από τις αντιπολιτεύσεις, αφού τόσα χρόνια και η απερχόμενη δημοτική αρχή αλλά και οι προηγούμενες δεν μείωσαν ούτε ένα ευρώ τα ανταποδοτικά, έρχονται τώρα εκ του ασφαλούς δημαγωγικά, υποκριτικά και λαϊκιστικά να ψέξουν και να υποβαθμίσουν τη μείωση αυτή -καθώς βέβαια δεν έχουν την ευθύνη διοίκησης, αλλά ενδιαφέρονται αποκλειστικά στη δημιουργία προβλημάτων με ανεπαρκείς προτάσεις εντυπωσιασμού λες και απευθύνονται σε ιθαγενείς και φυσικά με απώτερο στόχο και σκοπό να μη μας αφήσουν να διοικήσουμε».

Και καταλήγει με τα γνωστά… επικά: «Παρόλα αυτά εμάς, δεν μας αγγίζει τίποτα. Προχωράμε ασταμάτητα και δημιουργικά. Δεν θα επιτρέψουμε το γκρέμισμα σε κανέναν».

Σχόλιο από την παράταξη Χίος Μπροστά

Αδυνατούμε να καταλάβουμε την ενόχληση του δημάρχου για την μεγαλύτερη μείωση των ανταποδοτικών τελών που αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο. Φαίνεται ότι ο κ. δήμαρχος δεν διαβάζει καν τις εισηγήσεις των αντιδημάρχων του και των υπηρεσιών, γιατί ακριβώς σε αυτά βασίστηκε η πρόταση και αυτά ακολούθησε αυξάνοντας την μείωση των τελών για τους δημότες.

Η ταύτιση που ο κ. δήμαρχος κάνει μεταξύ του προσώπου του , του δήμου αλλά και της Χίου ολόκληρης, αν δεν αποκαλύπτει την ολοκληρωτική του αντίληψη εκπίπτει του πεδίου της πολιτικής αντιπαράθεσης.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια