Άτολμο το Π.Σ. «κρύφτηκε» πίσω από τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων

Χρειάστηκε να περάσουν τρεις και πλέον ώρες συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, για να καταλήξει στο τέλος να μην λάβει δική του αυτοτελή και ξεκάθαρη απόφαση, αλλά να υιοθετήσει και συνάμα να στηρίξει τις αποφάσεις των κατά τόπους δημοτικών συμβουλίων.

Το επίδικο της συνεδρίασης, το βράδυ της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου 2019, στη Χίο, ήταν ουσιαστικά η κυβερνητική εξαγγελία για την δημιουργία γιγαντιαίων κλειστών δομών για τους πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου Χίο, Λέσβο και Σάμο.

Επ΄ αυτού, λοιπόν, αντί να αποφασίσει ευθέως, ρητά και κατηγορηματικά να πει το δικό του «όχι», όπως ήταν η πρόταση του επικεφαλής της παράταξης Άλλος δρόμος κ. Στράτου Γεωργούλα, προτίμησε την προαναφερθείσα απόφαση.

Άλλωστε, ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Μουτζούρης μέχρι την τελευταία στιγμή ξεκαθάριζε ότι ο ίδιος είναι υπέρ των κλειστών δομών, κάτι που πλέον ούτε η ίδια η κυβέρνηση υποστηρίζει φανατικά, οπότε μια μεσοβέζικη απόφαση, που αφήνει τους δήμους να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά μάλλον του ήρθε κουτί.

Κατά τα λοιπά, η πρόταση του κ. Γεωργούλα πήρε μόνον τη δική του ψήφο, όπως και μια άλλη πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που την ψήφισε μόνον ο κ. Νίκος Μανάβης, ενώ την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου υπερψήφισαν 30 σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια