
Αυτοί είναι οι πρώτοι των πρώτων στη μάχη του σταυρού στον δήμο Χίου
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλούν και τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας για κάθε υποψήφιο από όλους τους συνδυασμούς, παρότι σε σχέση με τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές λόγω της πολυδιάσπασης των ψηφοδελτίων, οι ψήφοι που συγκέντρωσαν οι πρώτοι των πρώτων είναι αρκετά… ψαλιδισμένοι.
Για μια ακόμη εκλογική διαδικασία το λεγόμενο “στηθοσκόπιο” ήταν ο καλύτερος ψηφοσυλλέκτης με τις υπόλοιπες θέσεις να μοιράζονται σε ανθρώπους που είχαν κι έχουν ενεργή δράση με τον ένα ή το άλλο τρόπο στα κοινά του τόπου.
Στην πρώτη πεντάδα του Σταμάτη Κάρμαντζη έχουμε στην πρώτη θέση τον γιατρό Εμμανουήλ Καραμούζο με 942 ψήφους, τον Μιχάλη Χατζηδάκη με 876, τον Κυριάκο Ζωάνο με 831, τον Ισίδωρο Ντομάτα με 768 και στη σειρά των ψήφων ακολουθεί ο Γιώργος Μαμαλής που ήταν υποψήφιος στον Άγιο Μηνά, με 730.
Πρώτος σε ψήφους στον συνδυασμό Μαλαφή είναι ο Παντελής Καμπούρης με 751 και ακολουθεί ο Δημήτρης Αυγερινός με 567, ο Νίκος Καρασούλης με 520, ο Πέτρος Μαθιούδης με 517, ο Κλεαρχος Χρύσης με 512 όπως και ο Ηλίας Παπαδόπουλος.
Πρώτος σε σταυρούς στον συνδυασμό Τριαντάφυλλου είναι ο Παντελής Στεφάνου με 703, Δέσποινα Χωριατάκη με 506, Ζιγλή Μαρκέλλα με 482, Αριστείδης Κελεπερτζής με 457, Ιωάννης Στρουμπάκης 446.
Στον συνδυασμό του Γιάννη Καραβασίλη την πρωτιά πήρε ο Θοδωρής Γλύκας με 549, ο Γιώργος Αγιωργούσης με 428 και ακολουθεί ο Λεωνίδας Μπιλιράκης με 410, ο Ζαννής Ζαννίκος με 354 και ο Βίκτωρας Γαρρής με 310 .
Πολυσυλλεκτικός ήταν ο Γιάννης Μακριδάκης με το ψηφοδέλτιο της ΛΑΣ, που κατατάχθηκε πρώτος σε ψήφους με 354 με δεύτερο τον Κωνσταντίνο Μαυρέλο με 209, τη Στέλλα Αμπαζή με 191, Κλαίρη Κωστάλα με 184 και Σοφία Σκουφάλου με 177.
Να σημειώσουμε ότι το κείμενο αναφέρει εκείνους που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους που δεν είναι απαραίτητο στο σύνολο τους ότι θα έχουν παρουσία στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου και πάντα με την υποσημείωση του ίδιου του υπουργείου ότι, “Τα αποτελέσματα σταυρών υποψηφίων είναι ενδεικτικά και προέρχονται από όσα δεδομένα εστάλησαν με SRT“.