Αυξάνει τη συχνότητα στις πτήσεις της η Aegean

Από τις 25 Μαΐου 2020, αυξάνει τη συχνότητα των πτήσεων της στη Χίο η Aegean  μαζί με εκείνες προς Ρόδο, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, και Σάμο και τους υπολοίπους προορισμούς του  δικτύου εσωτερικού.

Να σημειωθεί ότι Απρίλη και Μάη είχαμε  4 πτήσεις την εβδομάδα λόγω των περιορισμών μετακίνησης των πολιτών από πανδημία covid 19 , ενώ από 1 Ιουνίου οι πτήσεις θα διαμορφωθούν σε 18 πτήσεις ανά εβδομάδα προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη με προοπτική να αυξηθούν περαιτέρω εφόσον υπάρχει ζήτηση.

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με αεροσκάφη DH-4 bombardier 78 θέσεων.

Επίσης, σταδιακά μέχρι τα τέλη Μαΐου, θα προχωρήσει και στην επανέναρξη διασύνδεσης  με μερικούς βασικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς. Συγκεκριμένα προγραμματίζει μέσα στον Μάιο την επανέναρξη των πτήσεων από την Αθήνα προς το Μόναχο, τη Ζυρίχη, τη Φρανκφούρτη και τη Γενεύη, με μικρή κατά αρχήν συχνότητα.  Ταυτόχρονα θα αυξήσει τις πτήσεις προς τις Βρυξέλλες, το μοναδικό προορισμό εξωτερικού που έως σήμερα δεν είχαν ανασταλεί.

Η AEGEAN προτίθεται να αποκαταστήσει σταδιακά και με προσεκτικά βήματα το δίκτυό της, με απόλυτο σεβασμό στην εθνική προσπάθεια για έλεγχο της κρίσης του COVID-19.  Για το λόγο αυτό βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, για να συμβάλει και εκείνη στη διαμόρφωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με προτεραιότητα φυσικά την  υγεία και την ασφάλεια τόσο των επιβατών όσο και των πληρωμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό η AEGEAN έχει ήδη αναβαθμίσει τα αυξημένα προληπτικά μέτρα πριν, κατά τη διάρκεια επιβίβασης, αλλά και κατά την πτήση, καθώς και την υποχρεωτική χρήση μάσκας για τα πληρώματα και τους επιβάτες καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, και φυσικά των διαδικασιών καθαρισμού και απολύμανσης αεροσκαφών, και είναι έτοιμη να προσαρμοστεί σε τυχόν πρόσθετα μέτρα, μετά και από τις επίσημες ανακοινώσεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων.