Χιακή Συμπολιτεία: Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου δέχεται τα προσφυγόπουλα αλλά… δεν τα υποδέχεται

Θετική χαρακτηρίζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, αναφορικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, η Χιακή Συμπολιτεία, παρότι δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση της να υποδεχτούν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου με αντιπροσωπείες τους, τα παιδιά των ΔΥΕΠ   στα σχολεία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός, αναφέρει:

“Θετική η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αποδοχή και στήριξη των Δομών Υποστήριξης Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ).  Η Χιακή Συμπολιτεία επισήμανε την ανάγκη στήριξης δομών εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων που ζουν στο νησί μας, παράλληλα με την υπόμνηση των πάγιων θέσεων για απεγκλωβισμό των προσφύγων και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στο νησί μας.

Η Χιακή Συμπολιτεία πρόσθεσε και τη δική της πρόταση προκειμένου να γίνει σαφής η πρόθεση του Δημοτικού Συμβουλίου και να επουλωθεί η τραυματική εικόνα του νησιού που προκάλεσαν οι φωνές του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Προτείναμε το Δημοτικό Συμβούλιο να καλωσορίσει και να υποδεχθεί τα παιδιά των ΔΥΕΠ  με αντιπροσωπείες του στα σχολεία που φιλοξενούν τέτοιες δομές το μεσημέρι της Δευτέρας, σε μια συμβολική και ουσιαστική κίνηση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, όπως κατά ένα τρόπο δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι το πράττουν ατυχώς  δίκην πασαρέλας στην έναρξη κάθε σχολικού έτους.

Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος φοβήθηκε να διαβεί το Ρουβίκωνα και κατέθεσε αντίθετη πρόταση, η οποία και πέρασε. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η πρόταση για υποδοχή από το ΔΣ των παιδιών των ΔΥΕΠ ψηφίστηκε εκτός από τις δημοτικές συμβούλους της Χιακής Συμπολιτείας και από τον δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης καθώς και από δημοτικούς συμβούλους των λοιπών παρατάξεων”.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια