Χίος Μπροστά: Να μπει σε τροχιά κυκλικών κόμβων και ο Δήμος Χίου

Να ενεργοποιηθεί ο δήμος Χίου ακολουθώντας την περιφέρεια και να εξετάσει τη δημιουργία κυκλικών κόμβων για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας, ζητά ο συνδυασμός “Χίος Μπροστά” με ανακοίνωση του, τονίζοντας ότι έχει ήδη καταθέσει σχετικές προτάσεις.

Οι κυκλικοί κόμβοι κυκλοφορίας αποτελούν, με ορθό σχεδιασμό, λύση ασφαλείας, οικονομίας και αισθητικής αναβάθμισης του οδικού δικτύου. Μετά την πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής για την μελέτη δημιουργίας κυκλικών κόμβων κυκλοφορίας καλούμε και τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε αντίστοιχες παρεμβάσεις, καθώς έχει αναλωθεί σε έναν «αγώνα δρόμου» να ρίχνει μόνο άσφαλτο πάνω στην άσφαλτο.

Ως Χίος Μπροστά έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) καθώς μπορούν να μεταβάλλουν τμήματα του υφιστάμενου οδικού δικτύου σε ασφαλέστερα, ηπιότερης κυκλοφορίας και φιλικότερα προς τους δημότες.

Το οδικό δίκτυο του νησιού χρήζει μελετημένων παρεμβάσεων προκειμένου να γίνει ασφαλέστερο για τους δημότες, πεζούς και εποχούμενους και όχι «μερεμετιών» ασφάλτου προεκλογικού χαρακτήρα.

Ως Χίος Μπροστά δεσμευόμαστε για τη συστηματική παρακολούθηση του θέματος προκειμένου να αποκτήσουμε δρόμους που να μπορεί να κυκλοφορεί ο δημότης με ασφάλεια”, τονίζει ο συνδυασμός στην ανακοίνωση.