Χωρίς… πλοιάρχους ξεκίνησαν τα μαθήματα στην σχολή πλοιάρχων Οινουσσών

Ακούγεται λίγο παράδοξο, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα, σήμερα Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 ξεκίνησαν τα μαθήματα στην σχολή εμποροπλοιάρχων Οινουσσών (ΑΕΝ Οινουσσών), χωρίς – ωστόσο – να υπάρχει ο προβλεπόμενος και αναγκαίος αριθμός πλοιάρχων που θα διδάξουν στους σπουδαστές.

Η πρώτη ημέρα, σήμερα, αναλώθηκε κυρίως στην υποδοχή των πρωτοετών σπουδαστών, που θα είναι και οι μόνοι – προσώρας – που θα παρακολουθούν με φυσική παρουσία τα μαθήματα, ενώ για τους υπόλοιπους θα ισχύσει το πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης.

Σε ό,τι αφορά τους πλοιάρχους – εκπαιδευτές, που ο αριθμός τους καλύπτεται συνήθως από τους συνταξιούχους του κλάδου, εφέτος υπάρχει εμπλοκή και μάλιστα για λόγους ανεξήγητους. Από τους τέσσερις που αρχικά προεβλέποντο, μόλις ένας και μάλιστα από την τάξη των εν ενεργεία φαίνεται ότι είναι διαθέσιμος και όπως ανέφερε στον astraparis.gr ο διοικητής της Σχολής κ. Παντελής Βατούσης έχει υπογράψει την σχετική σύμβαση. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ακριβώς λόγω της τηλεκπαίδευσης υπάρχει δυνατότητα σύμπτυξης των τμημάτων, οπότε μειώνεται ο αριθμός των αναγκαίων καθηγητών.

Ο ίδιος απέδωσε την έλλειψη του προβλεπόμενου αριθμού – ενδεχομένως λόγω της τηλεκπαίδευσης ο συνολικός αριθμός τους να ανέλθει σε τρεις κι όχι σε τέσσερις – στην αλλαγή των συνθηκών από τον περασμένο Απρίλιο, οπότε και έγιναν οι σχετικές αιτήσεις στο Υπουργείο για το προσωπικό.

Πάντως, ούτε και αυτοί οι δύο ή τρεις ακόμα υπάρχουν, κάτι που κατά τον κ. Βατούση αναμένεται ότι θα τακτοποιηθεί έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδος και αυτοί θα προσληφθούν από την τάξη των συνταξιούχων πλοιάρχων.

Όμως, ακόμα και εάν τακτοποιηθεί αυτή η εκκρεμότητα, ζήτημα υπάρχει από το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα εξαιρεί τους συνταξιούχους πλοιάρχους – εκπαιδευτές από την μείωση των συντάξεών τους. Οπότε η εκκρεμότητα της έλλειψης των πλοιάρχων – εκπαιδευτών μπορεί και να συνεχισθεί.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια