Χορτοκοπές–πασαλείμματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από την Π.Ε. Χίου

Φτάνουμε αισίως στο τέλος του έτους και επιβεβαιώνεται ότι το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Χίου όχι μόνον εξακολουθεί να είναι κυριολεκτικά ζούγκλα, αλλά επιπλέον και όπου έχουν γίνει χορτοκοπές είτε ήταν περιορισμένες, έτσι για τα μάτια του κόσμου, είτε μισοδουλειές και πασαλείμματα και τα χρήματα που διέθεσε η περιφερειακή ενότητα Χίου πήγαν κυριολεκτικά στον βρόντο.

Είχαμε την αίσθηση ότι αδικημένη ήταν ο παρίας του οδικού δικτύου του νησιού, η περιοχή της Βόρειας Χίου, αλλά τα στοιχεία που έθεσε στην διάθεσή μας αναγνώστης του astraparis.gr αποδεικνύουν ότι και η Νότια Χίος δεν υπολείπεται της αδιαφορίας.

Οι χορτοκοπές της παρόδιας βλάστησης έχουν δύο στόχους, αφενός την ασφάλεια του οδικού δικτύου και των διερχομένων οδηγών ειδικότερα και αφετέρου την πυροπροστασία των παρόδιων ιδιοκτησιών, στην προκειμένη περίπτωση μαστιχοκαλλιεργειών, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος, γενικότερα.

Οι συγκεκριμένες εργασίες χορτοκοπών έγιναν κατά μήνα Οκτώβριο 2018 και εκτός από την χρήση του διαβόητου καταστροφέα, στο τμήμα του οδικού δικτύου Πατρικά – Καλαμωτή, με τα γνωστά σε όλους βάρβαρα αποτελέσματά του, οι όποιες άλλες εργασίες έγιναν αφορούσαν ένα μικρό τμήμα στην άκρη του δρόμου.

Από το φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί προκύπτει πως ούτε το στοιχειώδες πλάτος των δύο μέτρων καθαρισμού τηρήθηκε, ούτε φυσικά και τα λοιπά που διασφαλίζουν ορατότητα, πινακίδες, αποκομιδή απορριμμάτων κ.ά.

Γι΄ αυτό και αναφέρουμε στην αρχή ότι τα χρήματα της περιφερειακής ενότητας Χίου πήγαν στον βρόντο…

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια