Χρηματοδότηση για τη δακοκτονία ζητά η Περιφέρεια

Επιπλέον χρηματοδότηση για τη δακοκτονία και την προστασία των ελαιοκαλλιεργειών ζητά με επιστολή της προς τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Τσιάρα, η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Αναστασία Αντωνέλλη.

“Σήμερα ξαναστέλνουμε μήνυμα, ξανά υποβάλλοντας-  επισυνάπτοντας το υπ’ αριθμ. πρωτοκ.5894/338 της 4-2-2021, το υπ’ αριθ. πρωτ. 63536 της 22/08/2022 που αφορούν το διαχρονικό μας αίτημα για την αύξηση του ποσού της επιχορήγησης για την δακοκτονία, και το υπ. αριθμ. πρωτ 6466 της 23/09/2020 αίτημα της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τις προτάσεις της. 

 Αιτήματα  που παραμένουν τα ίδια με μόνη διαφορά την διόγκωση της ανάγκης που προκύπτει ως συνέπεια της απραξίας των προκατόχων σας και της απαξίωσης τους να ασχοληθούν τόσο με τον επιβαλλόμενο επανασχεδιασμό της υλοποίησης της δακοκτονίας και την ανάλογη αλλαγή του θεσμικού και νομικού πλαισίου όσο και με την επιπλέον χρηματοδότηση της. 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Άραγε αυτήν την φορά  η Κυβέρνηση και εσείς προσωπικά θα ακούσετε το μήνυμα μας και την φωνή της απόγνωσης των ελαιοκαλλιεργητών μας,  την οποία εκφράζουμε ως εκπρόσωποι τους, από τα ακριτικά νησιά μας και σύνορα της Ευρώπης;;;;;;  Θα μας δώσετε με τις πρωτοβουλίες σας την δυνατότητα να μένουμε στα νησιά μας, μιας και ως γνωστόν η ελαιοκαλλιέργεια αποτελεί  πυλώνα της οικονομίας τους;;;;

 Θα γίνει ο λόγος του Πρωθυπουργού πράξη;”, αναφέρει στην επιστολή της η Αναστασία Αντωνέλλη