Δεκανίκι από Κάρμαντζη σε Μηταράκη και λιμεναρχείο για τους «εξαφανισμένους» πρόσφυγες της Μονολιάς

Να βάλει πλάτη και να βγάλει από την δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει το λιμεναρχείο Χίου και η κυβέρνηση και ειδικότερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης για την «εξαφάνιση» των προσφύγων και μεταναστών του περιστατικού της Μονολιάς Καλλιμασιάς, στις 30 Απριλίου 2020, επιχειρεί ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης.

Σήμερα, Τετάρτη, 6 Μαΐου 2020 κι ενώ η κυβέρνηση πιέζεται συνεχώς για το περιστατικό και την τύχη των περίπου 15 ανθρώπων που πάτησαν στη Χίο και μετά εξαφανίσθηκαν, ο κ. Κάρμαντζης στο εντελώς «ξεκούδουνο» βγάζει μια ανακοίνωση με τη οποία πλέκει το εγκώμιο των λιμενικών στη αντιμετώπιση του προσφυγικού, ωσάν να ετέθη τούτο σε αμφισβήτηση.

Η αιφνιδιαστική αυτή ανακοίνωση είναι φως φανάρι ότι εξεδόθη κατ΄ εντολήν και εκθέτει ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση και ειδικότερα τον κ. Μηταράκη, οποίος έχει στριμωχθεί και αναζητεί ερείσματα, παραβλέποντας το γεγονός ότι με αυτή του την συμπεριφορά ολισθαίνει διαρκώς σε εθνικά επικίνδυνη πολιτική.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη κίνηση φανερώνει ενοχή και πανικό, εν όψει και των εξελίξεων που όπως έχει προαναγγείλει και ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης θα σημειωθούν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σταμάτη Κάρμαντζη

«Στις εθνικά κρίσιμες στιγμές που διανύουμε καθημερινά και με δεδομένη τη διαρκώς αυξανόμενη προκλητικότητα με κάθε μέσο και τρόπο από τη γείτονα εξ ανατολών χώρα, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τους άνδρες και τις γυναίκες του κεντρικού λιμεναρχείου της Χίου για τον καθημερινό τους αγώνα στην προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και της φύλαξης των συνόρων.

Είναι οι άνδρες και οι γυναίκες που καθημερινά βάζουν την πατρίδα και τους ακρίτες της Χίου, των Οινουσσών και των Ψαρών πάνω από την ίδια τους τη ζωή, πάνω από την οικογενειακή τους γαλήνη, πάνω από τις προσωπικές τους στιγμές.

Είναι αυτοί που σθεναρά μάχονται από τα τέλη του περασμένου Φλεβάρη, ενάντια στις μεθοδεύσεις εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού ζητήματος, ενισχύοντας το φρόνιμα των ακριτών αλλά και το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων των νησιών μας.

Ως δήμος συνολικά αλλά και ως κάτοικοι ατομικά, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια με κάθε μέσο και τρόπο, εκφράζοντας πριν από όλα ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για όσα κάνουν για εμάς καθημερινά».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια