Δεν έχουν χώρο για να θάψουν τους νεκρούς πρόσφυγες σε Λέσβο και Σάμο

Σε κοντέινερ – ψυγείο στοιβάζονται οι σοροί των πνιγμένων προσφύγων στη Λέσβο, καθώς το νοσοκομείο είναι γεμάτο και δεν υπάρχει χώρος ταφής, όπως τονίζει ο μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου, Ιάκωβος.

Μιλώντας στο Mega, είπε ότι στο κοιμητήριο του νησιού δεν υπάρχει χώρος ταφής και αυτή την ώρα οι σοροί προσφύγων που δεν έχουν ταφεί ξεπερνούν τις 20-25.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επειδή και το νεκροτομείο είναι γεμάτο, μέχρι την ταφή τους οι σοροί μπαίνουν σε ένα ειδικό κοντέινερ με ψύξη.

Προκειμένου να βρεθεί λύση, όπως είπε ο μητροπολίτης, γίνεται προσπάθεια σε συνεργασία με τον δήμο και τον διοικητή του νοσοκομείου, να δοθεί μέρος δύο στρεμμάτων του κτήματος που είναι δίπλα στο κοιμητήριο, συνολικής έκτασης 15 στρεμμάτων.

Εξήγησε, ωστόσο, ότι το κτήμα ανήκει «σε κληροδότημα του νοσοκομείου» και αν ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες θα χρειαστούν 2 με 3 χρόνια μέχρι να αποδεσμευτεί.

Προβλήματα στην ταφή προσφύγων και στη Σάμο

Σε αναζήτηση χώρου για την ταφή των πνιγμένων προσφύγων βρίσκεται και ο δήμος Σάμου.

Σύμφωνα με το samostimes.gr τις τελευταίες ημέρες περίπου 30 σοροί προσφύγων δεν έχουν ταφεί, καθώς δεν υπάρχει χώρος εντός του κοιμητηρίου.

Για το θέμα συναντήθηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Κώστας Αμυρσώνης με την εισαγγελέα Σάμου προκειμένου να βρεθεί λύση.

ΠΗΓΗ: IN.GR