Δεν περνάει ο εκφοβισμός, διαμηνύει η Χιακή Συμπολιτεία για κλήσεις και προκαταρκτική

Σε τίποτα δεν θα μας κάνει να φοβηθούμε η πιθανολογούμενη δικαστική εμπλοκή μας, που μένει βέβαια να αποδειχθεί και να προκύψει, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Χιακή Συμπολιτεία, αναφερόμενη στις κλήσεις του λιμεναρχείου Χίου, για τα γεγονότα στα λιμάνια Χίου και Μεστών, την παραμονή και την ημέρα των Θεοφανείων.

Αναλυτικά, η Χιακή Συμπολιτεία, σήμερα 10 Φεβρουαρίου 2022, αναφέρει στην ανακοίνωσή της τα ακόλουθα:

Ως δημοτική παράταξη της Χιακής Συμπολιτείας, ως αυτόνομη, συλλογική και ενεργή κίνηση πολιτών εδώ και 8 χρόνια, σταθήκαμε πάντα απέναντι στις πολιτικές των δολοφονικών επαναπροωθήσεων και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά. Σταθήκαμε και είμαστε πάντα αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχιας.

Και στα Μεστά τη νύχτα της 5-6 Ιανουαρίου 2022, σταθήκαμε απέναντι στις πραξικοπηματικές και ξετσίπωτες ενέργειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και στα σχέδια Μηταράκη και των οικονομικών συμφερόντων (βλ. ΤΕΡΝΑ κ.λπ.), που στηρίζουν αυτόν τον αποσυνάγωγο πολιτικό της Χίου. Που στηρίζουν τη θανατοπολιτική των συνόρων και τα Νταχάου της Ευρώπης – φρούριο στα νησιά.

Ως εκ τούτου, η πιθανολογούμενη δικαστική εμπλοκή μας, που μένει βέβαια να αποδειχθεί και να προκύψει, σε τίποτα δεν θα μας κάνει να φοβηθούμε. ΝΟΤΗσμένα ΦΙΛΟΔΩΡΗματα επιστρέφονται στους αποδέκτες και στα όργανά τους. Εμείς θα είμαστε εδώ και αύριο, εκείνοι;

Ο κ. Κάρμαντζης προφανώς έσπευσε σήμερα να επιβεβαιώσει τις «πίσω από τις κουρτίνες» δεσμεύσεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, υπηρετώντας την κυβέρνηση και τον πολιτικό του συνεταίρο. Σε αντίθεση, βεβαίως, με την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και της κοινωνίας.

Άραγε, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Καλογεράκης δεν αισθάνεται την ανάγκη να πει κάτι για τις επαίσχυντες κινήσεις εκφοβισμού που αφορούν το μισό και πλέον δημοτικό συμβούλιο;

* «Τώρα μονάχα ψεύτες και ρουφιάνοι» (Μάνος Ελευθερίου – Τροπάρια για φονιάδες)

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια