Δεν θέλει καρέκλες ο Καραβασίλης, αλλά τώρα που τις έχασε κουβέντα για την απόπειρα

«Δεν διεκδικούμε καρέκλες, αξιώματα και εξουσία» ισχυρίζεται η παράταξη του κ. Γιάννη Καραβασίλη Χίος Μπροστά, αλλά στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 26ης Σεπτεμβρίου 2019, έσπευσε να καταλάβει όχι μόνον όσες θέσεις της αναλογούσαν αλλά και παραπανίσιες, συγκροτώντας τον γνωστό συνεταιρισμό με τον κ. Σταμάτη Κάρμαντζη.

Σήμερα, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019, που το εκλογικό αποτέλεσμα του συνεταιρισμού Κάρμαντζη – Καραβασίλη κατέρρευσε υπό το βάρος της κοινής λογικής και της έλλειψης νομιμότητας, ο κ. Καραβασίλης ισχυρίζεται ότι «ο μοναδικός μας σύμμαχος είναι η χιώτικη κοινωνία» και δεν λέει κουβέντα για τις παράνομες διοικήσεις, που επιχείρησαν να εγκαταστήσουν στους φορείς του δήμου Χίου.

Κι όλα αυτά πασπαλισμένα με δήθεν ενδιαφέρον για τον δημότη και το νησί και δήθεν έλλειψη διερεύνησης ευρύτερων προγραμματικών συγκλίσεων, κάτι που φυσικά δεν ισχύει καθότι έγιναν από ορισμένες τουλάχιστον παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως ακολούθως:

«Έχουμε δηλώσει ότι δεν διεκδικούμε καρέκλες, αξιώματα και εξουσία. Στο δημοτικό συμβούλιο ξεκαθαρίσαμε ότι προέχει η εύρυθμη λειτουργία του δήμου και των νομικών προσώπων. Συμφωνήσαμε και ζητήσαμε να διευρυνθεί ο αριθμός των μελών των Δ.Σ. προκειμένου να συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις και αναμένουμε να τηρηθεί η δέσμευση αυτή. Προφανώς η δημοτική αρχή θα κριθεί σε κάθε της κίνηση και για την εφαρμογή ή όχι πολιτικών προς όφελος του δημότη και του νησιού.

Δυστυχώς ακόμη συζητάμε, όταν άλλοι δήμοι ήδη δρουν. Η εξ όσων φαίνεται, ελλιπής προετοιμασία αλλά και η εμμονή σε σχεδιασμούς δυσλειτουργίας με επιφάσεις αναλογικότητας δεν δημιουργεί θετικές σκέψεις για το μέλλον. Δεν υπήρξε καμία προσπάθεια διερεύνησης ευρύτερων προγραμματικών συγκλίσεων.

Τέλος, για όσους «ψάχνουν» ποιοί είναι οι σύμμαχοι του συνδυασμού Χίος Μπροστά δεν θα κουραστούμε να τους θυμίζουμε ότι ο μοναδικός μας σύμμαχος είναι η χιώτικη κοινωνία, της οποίας το συμφέρον θα υπηρετούμε και είμαστε περήφανοι για αυτήν την συμμαχία».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια