Διάκριση του 3ου Γυμνασίου στον διαγωνισμό της Στατιστικής

Παράδοση για το 3ο Γυμνάσιο Χίου αποτελεί η διάκριση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Στατιστικής που διοργανώνει η ΕΛΣΤΑΤ.

Το σχολείο έχει ήδη μια πρωτιά στο ενεργητικό του κατά την περσινή χρονιά όπου ήρθε πρώτο πανελληνίως, ενώ όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, “Αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας, οι οποίοι/ες εργάστηκαν σε ομάδες των τριών ατόμων με την υποστήριξη των καθηγητριών των μαθηματικών κας Ζαννίκου και κας Πέτροβα και της καθηγήτριας  πληροφορικής κας Στεφάνου στα πλαίσια του ομίλου “Στατιστικής και Μαθηματικών”  του σχολείου μας, είναι η επιτυχία που σημείωσαν στον  7ο πανελλήνιο διαγωνισμό Στατιστικής που διοργανώνει η ΕΛΣΤΑΤ.

Από τις 89 ομάδες που προκρίθηκαν πανελλαδικά, οι 44 είναι ομάδες μαθητών του 3ου Γυμνασίου Χίου, στις οποίες δίνεται η ευκαιρία να συνεχίσουν στη 2η φάση του διαγωνισμού.

Ενός διαγωνισμού που η ενασχόληση με αυτόν αποτελεί διαδικασία μάθησης, συνεργασίας, διερεύνησης και τεκμηρίωσης, συνδυάζοντας μαθηματικά, πληροφορική και ευρύτερες γνώσεις για το περιβάλλον, την ενέργεια, την εκπαίδευση, την υγεία και τις κοινωνικές συνθήκες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η Διευθύντρια του σχολείου κ. Χαλιορή και ο Σύλλογος Διδασκόντων εύχονται

Καλή επιτυχία στους «μικρούς δουλευτάδες» που στον περσινό διαγωνισμό κατάταξαν το 3ο Γυμνάσιο Χίου- Ο Αδαμάντιος Κοραήςστην 1η θέση πανελληνίως”.