Διαμαρτύρεται η ΕΛΜΕ Χίου για το μουσικό σχολείο Χίου ζητώντας κτιριακή ανάπτυξη

Διαμαρτύρεται η ΕΛΜΕ Χίου για την υπάρχουσα κατάσταση στο μουσικό σχολείο Χίου, όπου το κτιριακό πρόβλημα είναι αιτία για να αποκλείονται νέοι μαθητές.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Χίου εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί χαρακτηρίζει απαράδεκτο, σε μια περίοδο που είναι υπαρκτό το ενδιαφέρον αρκετών μαθητών και οικογενειών για το Μουσικό Σχολείο, η έλλειψη κατάλληλων αιθουσών και υποδομών να μετατρέπεται σε εμπόδιο για την άσκηση του δικαιώματος των παιδιών στη δημόσια και δωρεάν μουσική εκπαίδευση, εφόσον βέβαια διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα. Το γεγονός ότι δεκάδες μαθητές επιθυμούν να φοιτήσουν στο μοναδικό Μουσικό Σχολείο του νησιού αποτελεί απόδειξη της εκπαιδευτικής και πολιτιστικής του αξίας και αναγνώριση του αξιόλογου έργου που επιτελείται από τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε αυτό.

Και σημειώνει: “Οι εκπαιδευτικές ανάγκες όμως δεν είναι δυνατόν να προσαρμόζονται στις ελλείψεις των υποδομών. Αντίθετα, η Πολιτεία οφείλει να εξασφαλίζει τις αναγκαίες συνθήκες, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στο σχολείο που τους δίνει τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους. Η επίκληση της έλλειψης χώρων δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για τη συρρίκνωση ή την υποβάθμιση ενός δημόσιου σχολείου, ειδικά σε μία νησιωτική και παραμεθόρια περιοχή.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, τον Δήμο Χίου και όλους τους αρμόδιους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν:

  • Στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μόνιμης λύσης για την κτιριακή ανάπτυξη του Μουσικού Σχολείου Χίου.
  • Στην εξασφάλιση όλων των απαραίτητων πόρων για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την κάλυψη των εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών αναγκών των μαθητών του.

Η εκπαίδευση είναι κοινωνικό αγαθό και επένδυση για το μέλλον του τόπου μας. Το Μουσικό Σχολείο Χίου αποτελεί σημαντικό κύτταρο πολιτισμού και παιδείας του νησιού μας και αξίζει τη στήριξη της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως βέβαια και κάθε άλλο σχολείο του νομού μας.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χίου δηλώνει ότι θα σταθεί δίπλα στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου και θα στηρίξει κάθε προσπάθεια για την εξασφάλιση των αναγκαίων υποδομών και την υπεράσπιση του δικαιώματος των παιδιών στη μόρφωση και την Τέχνη”.