Διαμαρτυρία των δικηγόρων για την ανασφάλεια δικαίου εν μέσω πανδημίας (βίντεο)

Το «παρών» έδωσαν και οι δικηγόροι της Χίου στην πανελλαδική ημέρα δράσης για την λειτουργία της δικαιοσύνης υπό καθεστώς πανδημίας, με συμβολική συγκέντρωση έξω από το κτίριο του πρωτοδικείου Χίου, το μεσημέρι της Πέμπτης, 15 Απριλίου 2021.

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις της η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου κα Ανθίππη Ζαννάρα, στο επίκεντρο της κινητοποίησης είναι η λειτουργία των δικαστηρίων με υγειονομική ασφάλεια, καθώς και η δικονομική ασφάλεια της δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία των δικαστών στην έδρα (π.χ. πλέξι γκλας) να ληφθούν και για τα έδρανα των δικηγόρων.

Σε ό,τι αφορά το κακώς νομοθετείν, όπως είπε χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε στην έκδοση κοινών υπουργικών αποφάσεων για ζητήματα της δικαιοσύνης, στην παρούσα περίοδο της πανδημίας, τόνισε ότι οι ΚΥΑ είναι πολλές φορές αντιφατικές και δυσερμήνευτες, γεγονός που έχει υποχρεώσει τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας να προσφύγει σε καθηγητές της Νομικής για την ερμηνεία τους! Τούτο, πρόσθεσε, δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου, καθώς και ανασφάλεια στους δικηγόρους για τον επαναπροσδιορισμό των δικών.