Διολισθαίνει σε ξενοφοβικές πρακτικές και ρητορείες η Νέα Δημοκρατία

Για διολίσθηση σε ξενοφοβικές πρακτικές και ρητορείες κατηγορεί την Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, με αφορμή την εγκύκλιο για την απόδοση ΑΜΚΑ που υπογράφει ο υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης.

Αναλυτικά, στη ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Πρώτον, η κατηγορία των αιτούντων άσυλο, των δεκάδων χιλιάδων δηλαδή που παραμένουν στα νησιά και τις άλλες περιοχές της χώρας, δεν περιλαμβάνεται στην εγκύκλιο· το ζήτημα αυτό παραπέμπεται – και πάλι – σε επόμενη φάση! Πρόκειται για καταφανή προχειρότητα και αδυναμία (αν όχι για συνειδητή απόφαση) της κυβέρνησης να ρυθμίσει το ζήτημα της πρόσβασης των ανθρώπων αυτών στις υπηρεσίες υγείας.

Δεύτερον, είναι προφανής η προσπάθεια της Ν.Δ. να καλύψει την αδυναμία της στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού δια της διολίσθησης σε ξενοφοβικές πρακτικές και ρητορείες. Απόδειξη η μη χορήγηση ΑΜΚΑ ακόμα και σε παιδιά που γεννήθηκαν στη χώρα μας και οι γονείς τους δεν είχαν άδεια παραμονής, καθώς και η επαίσχυντη αναφορά του κ. Μηταράκη ότι η απόδοση ΑΜΚΑ ισοδυναμεί με τη χορήγηση επιδομάτων σε πρόσφυγες – μετανάστες.

Τρίτον, αυτή η αδιαφορία για την υγεία και περίθαλψη των προσφύγων έρχεται σε ευθεία αντίθεση με φωνές από τον ίδιο πολιτικό χώρο, όπως του αντιπεριφερειάρχη Β. Αιγαίου, περί κινδύνου επιδημίας και μεταδιδόμενων επικίνδυνων ασθενειών. Αν άραγε ισχύει αυτό, η λύση είναι να μην έχουν πρόσβαση στα νοσοκομεία και τον εμβολιασμό οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους;

Είναι επιτακτική ανάγκη επαναφοράς της δυνατότητας απόδοσης ΑΜΚΑ σε όλους τους αιτούντες άσυλο, τους πρόσφυγες – μετανάστες και τα παιδιά τους. Δεν είναι μόνο ζήτημα στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά αφορά και την υγεία όλων των ανθρώπων, Ελλήνων πολιτών και μη, που ζουν στη χώρα μας.

Στο ζήτημα της πρόσβασης στην υγεία δεν χωρούν αυτοσχεδιασμοί κ. Μηταράκη».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια