Να μην καταργηθεί το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ ζητά η Χιακή Συμπολιτεία

Αίτημα για συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου και την έκδοση ψηφίσματος κατά της κατάργησης του αυτοδιοίκητου του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) κατέθεσε η Χιακή Συμπολιτεία.

Επισημαίνει δε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό και ευαίσθητο θέμα και υπενθυμίζει ότι στη Χίο λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2017 συμβουλευτικός σταθμός του ΚΕΘΕΑ με μεγάλη προσφορά και παροχή σημαντικών υπηρεσιών στην τοπική κοινωνία.

Το προτεινόμενο σχέδιο ψηφίσματος έχει ως εξής:

Το δημοτικό συμβούλιο Χίου απαιτεί την άμεση απόσυρση της αιφνίδιας και αντισυνταγματικής απόφασης της κυβέρνησης να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, αντικαθιστώντας το άμισθο και εκλεγμένο διοικητικό του συμβούλιο με έμμισθο, διορισμένο από  την ίδια.

Επί 4 δεκαετίες η αυτοδιοίκηση του ΚΕΘΕΑ, με τη συμμετοχή και την ψήφο των ίδιων των  μελών των θεραπευτικών προγραμμάτων, των γονιών τους, των εργαζομένων και της κοινωνίας των πολιτών, έχει διασφαλίσει την υποδειγματική δημοκρατική λειτουργία και χρηστή διαχείριση του Οργανισμού, εκλέγοντας ένα Δ.Σ. εθελοντών υπόλογο σε όλους τους παραπάνω και την ελληνική κοινωνία.

 Ειδικά στο νησί μας γνωρίζουμε και εκτιμούμε τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρει στην τοπική μας κοινωνία το Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ που λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2017 ενταγμένο στο δίκτυο υπηρεσιών ΝΟΣΤΟΣ.

Ο διορισμός έμμισθου Δ.Σ. στο ΚΕΘΕΑ αποτελεί ευθεία πολιτική παρέμβαση στο εσωτερικό του οργανισμού από την κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να στηρίξει την επιλογή της αφήνοντας ψευδείς, συκοφαντικούς υπαινιγμούς για τον τρόπο λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ. Με τη γραφειοκρατική, συγκεντρωτική πολιτική της η κυβέρνηση αφαιρεί απροκάλυπτα το δικαίωμα ψήφου των άμεσα εμπλεκόμενων στον οργανισμό,   απαξιώνει τα προγράμματα απεξάρτησης και βάζει εμπόδια στην κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων. 

Ζητούμε  την άμεση απόσυρση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου.  

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια