Δομή-μαμούθ με επίταξη 625 στρεμμάτων στο Αίπος

Δομή – μαμούθ σχεδιάζει στην περιοχή του Αίπους Χίου, μεταξύ «17» και «18» (χιλιομετρικές θέσεις της επαρχιακής οδού Χίου – Βολισσού) η κυβέρνηση, σύμφωνα με την απόφαση επίταξης του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β/405/11.2.2020), την Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020.

Η έκταση που επιτάσσεται, επιφάνειας 625 στρεμμάτων, φερόμενης ιδιοκτησίας του δήμου Χίου, σύμφωνα με την τοπογραφική αποτύπωση, βρίσκεται στην δεξιά πλευρά του δρόμου, με κατεύθυνση προς την Βολισσό και καταλαμβάνει την αναφερόμενη επιφάνεια, φτάνοντας λίγο πριν το ύψος του κόμβου της επαρχιακής οδού με τον δρόμο που οδηγεί προς τον Ανάβατο.

Και μόνον το μέγεθος της έκτασης που επιτάσσεται, θεωρητικά για περίοδο τριών ετών, προϊδεάζει το μέγεθος της δομής, που σχεδιάζει η κυβέρνηση, για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Συγκεκριμένα, η έκταση προσδιορίζεται ως γεωτεμάχιο εκτός οικισμού, έκτασης μέτρων τετραγωνικών 624.713,10, κείμενο στον Δήμο Χίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη θέση «ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΛΑΚΟΣ – ΨΕΙΡΑ», το οποίο εμφαίνεται περιμετρικά με τους αριθμούς 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 1 στο από 9 Φεβρουαρίου 2020 τοπογραφικό διάγραμμα που
προσαρτάται στην παρούσα ως Παράρτημα ΙΙΙ.

Η ίδια απόφαση αφορά και τις επιτάξεις ακινήτων ακινήτων στην Σάμο και στην Λέσβο, επικαλούμενη και πάλι «την αποφυγή διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης και υγείας, προκειμένου να εξασφαλισθεί η συνεχής
και αδιατάρακτη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, καθώς και να αντιμετωπισθεί ο κίνδυνος διάδοσης λοιμωδών, μολυσματικών ή μεταδοτικών νόσων στις νήσους Λέσβο, Χίο και Σάμο».

Στην Σάμο η έκταση που επιτάσσεται είναι συνολικής επιφάνειας περίπου 216 στρεμμάτων (περιοχή Ζερβού) και στην Λέσβο περίπου 261 στρεμμάτων (περιοχή Καραβά).

Το ΦΕΚ με την απόφαση επίταξης των εκτάσεων στη Χίο, Λέσβο και Σάμο

epitaxi_fek

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια