Δυναμική υποδοχή Νοσοκομειακών και ΕΚΑΒ στον Υπουργό Υγείας (BINTEO & ΦΩΤΟ)

“Θερμή” υποδοχή επεφύλαξαν στον υπουργό υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, οι εργαζόμενοι στο Σκυλίτσειο, μέλη του ΣΕΣΝΟΧ, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και οι εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, το πρωί της Δευτέρας 6 Ιουνίου 2022, θέτοντας τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Χίου, χωρίς παρά την πανδημία και τις αυξημένες ανάγκες το υπουργείο υγείας να έχει επιληφθεί για την επίλυση τους.

“Δικαιούμαστε δημόσια και δωρεάν υγεία”, “πώς νιώθεται κύριες υπουργέ που ένα νησί όπως η Χίος είναι με ένα ασθενοφόρο”

Τα αιτήματα των πολιτών της Χίου και των εργαζομένων στο “Σκυλίτσειο” συνοψίζονται στα εξής:

  • Ενίσχυση των δομών υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας όλων των εργαζομένων.
  • Όχι στις ΣΔΙΤ, και τη λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
  • Αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Επέκταση ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
  • Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας.
  • Τροποποίηση του οργανογράμματος του νοσοκομείου που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.
  • Άμεση ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του νησιού.
  • Άμεση αποπεράτωση των κτηριακών υποδομών, που έχουν οδηγήσει σε «μπλακάουτ» τη νοσηλευτική περίθαλψη.
  • Να παραδοθεί το κτήριο του ΚΕΦΙΑΠ στο σύνολό του, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει, για το σκοπό για τον οποίο συστάθηκε δηλαδή την αποκατάσταση, και να ενισχυθεί με το απαιτούμενο προσωπικό (φυσίατρο, λογοθεραπευτή, 2ο φυσιοθεραπευτή, 2ο εργοθεραπευτή  κ.λπ.).
  • Άμεση ενίσχυση του ακτινοδιαγνωστικού εργαστηρίου του νοσοκομείου με ανθρώπινο δυναμικό και σύγχρονο εξοπλισμό.

Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την άφιξη του στο “Σκυλίτσειο ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης κατευθύνθηκε στα γραφεία της διοίκησης του νοσοκομείου για να ενημερωθεί ενώ αντιπροσωπεία του ΣΕΣΝΟΧ των γιατρών του ΕΚΑΒ και των φορέων έχει ζητήσει συνάντηση μαζί του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντηση τέθηκαν θέματα όπως οι ελλείψεις σε προσωπικό, η εμμονή του υπουργείου να ιδιωτικοποιήσει υπηρεσίες όπως η καθαριότητα πληρώνοντας περισσότερα αλλά και η επιστροφή των ανεμβολίαστων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στις υπηρεσίες τους.