
Έχει και η Αμανή Χίου το… Σαραπιό της, κλειστός ο δρόμος στις Τρύπες
Σταυροκοπιέσαι, κοιτάς μπροστά σου προσεκτικά, ξεκινάς αργά αργά βγαίνοντας εκτός δρόμου και στο τέλος – αν έχεις, φυσικά, μικρό όχημα – τα καταφέρνεις να ξεγλυστρίσεις από τον όγκο των βράχων, που έχουν κατακλύσει και τις δύο λωρίδες του οδοστρώματος του επαρχιακού δρόμου, λίγο πριν από τις Τρύπες Χίου.
Πρόκειται για μια τεράστια κατολίσθηση, μεγαλύτερης έκτασης και επικινδυνότητας εκείνης που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στην επαρχιακή οδό Χίου – Καρδαμύλων, στο Δελφίνι (πριν το Σαραπιό), καθιστώντας επικίνδυνη την διάβαση σε τμήμα που βρίσκεται εκτός του οδοστρώματος.
Και αναφέρουμε επικίνδυνη, καθότι υπάρχουν κι άλλοι βράχοι κυριολεκτικά έτοιμοι να αποκολληθούν, κάτι που μπορεί να συμβεί ενδεχομένως και τις αμέσως προσεχείς ώρες, καθιστώντας απολύτως απαγορευτική την διέλευση.
Η περιφερειακή ενότητα Χίου, που έχει την ευθύνη για την αποκατάσταση του προβλήματος έχει ήδη ενημερωθεί, αλλά όπως μας λέει ο περιφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Βρουλής σε όλο το νησί έχουμε κατολισθήσεις από τις καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών.
Αυτό, όμως, σημειώνουμε δεν αποτελεί λόγο για να μη επεμβαίνουν άμεσα και αποτελεσματικά τα συνεργεία, άλλωστε ιδιώτες θα κάνουν τη δουλειά και σε τέτοιες περιπτώσεις είναι συνήθως… ετοιμοπόλεμοι.



