Ειδικό πρόγραμμα για την κάλυψη των νησιών του Αιγαίου με ιατρικό προσωπικό

Ειδικό πρόγραμμα κάλυψης των νησιών του Αιγαίου και του Έβρου με επιπλέον ιατρικό προσωπικό, θα υλοποιήσει το υπουργείο Υγείας, όπως ανάφερε ο υπουργός κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής στην περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου.

Στη συνάντηση που είχαν σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015, η κα Καλογήρου παρουσίασε στον υπουργό Υγείας λεπτομερώς τα προβλήματα που λόγω της υποστελέχωσης των δομών υγείας αντιμετωπίζουν ιδίως οι κάτοικοι των μικρών νησιών του Βορείου Αιγαίου. Ανάφερε δε χαρακτηριστικά ότι τα Ψαρά και η Θύμαινα δεν έχουν μόνιμη ιατρική κάλυψη, κάτι που πρόκειται σύντομα να συμβεί και στις Οινούσσες και ζήτησε την άμεση στελέχωση των ιατρείων τους.

Η κα Καλογήρου εξέφρασε, μάλιστα, την βούλησή της να χορηγήσει κίνητρα σε γιατρούς και πιο συγκεκριμένα οικονομική αποζημίωση σε μηνιαία βάση, προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις στα πολύ μικρά νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Ζήτησε, επίσης, την παρέμβαση του υπουργού Υγείας στο υπουργείο Οικονομίας για την εξασφάλιση της χρηματοπιστωτικής ροής για το έργο στο Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, κάτι που ο κ. Κουρουμπλής έπραξε άμεσα και έθεσε το πρόβλημα της υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το ΙΚΑ της Λήμνου.