Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στο κατεπείγον πολυνομοσχέδιο ο Ανδρέας Μιχαηλίδης (βίντεο)

Εισηγητής από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ορίστηκε ο βουλευτής Χίου κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης που συζητήθηκε στην Βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2019.

Κατά την τοποθέτησή του στην ολομέλεια, ο κ. Μιχαηλίδης κατ΄ αρχάς επεσήμανε ότι ο χαρακτήρας του κατεπείγοντος δικαιολογείται μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις που χρειάζεται να παρατεθούν ημερομηνίες, ώστε να διευθετηθούν ζητήματα, όμως υπάρχουν διατάξεις που ουδόλως αναφέρονται σε επείγοντα ζητήματα και αποτελούν – προβληματικές -πολιτικές επιλογές της ΝΔ. Ενδεικτικά, τέτοιες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου είναι:

– Η επαναφορά της ευθύνης εποπτείας των ιατρικών συνεδρίων από το κεντρικό συμβούλιο υγείας (ΚΕΣΥ) στον ΕΟΦ, κάτι που τορπιλίζει την προσπάθεια που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να βάλει όριο στα φαινόμενα ασυδοσίας και φαυλότητας που είχαν παρατηρηθεί στη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

– Η πρόβλεψη πρόσληψης 800 συνοριοφυλάκων ορισμένου χρόνου, η οποία όμως δεν προσδιορίζει το αντικείμενο της εργασίας τους, ειδικά όσον αφορά τα νησιά. Κατά πάσα πιθανότητα προορίζονται για φύλακες των φαραωνικών κλειστών κέντρων που σχεδιάζει η Ν.Δ.

– Η ελαστικοποίηση του πλαισίου μεταφοράς ναυτιλιακών καυσίμων, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και του δημόσιου συμφέροντος.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια