Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Τώνιας Λαδάκη, με έμπνευση από «φωτιά, γη, νερό, αέρα»

Η ένατη ατομική έκθεση ζωγραφικής της κας Τώνιας Λαδάκη θα εγκαινιασθεί την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, όπου η ζωγράφος εμπνεόμενη από τα 4 φυσικά στοιχεία (φωτιά, γη, νερό, αέρας) εκθέτει συνολικά 33 έργα ζωγραφικής ποικίλων υλικών και τεχνικών.

Σύμφωνα με την οντολογική θεωρία των τεσσάρων στοιχείων όλος ο κόσμος δομείται θεμελιακά από τέσσερα βασικά στοιχεία. Φωτιά, Γη, Αέρας, Νερό. Επίσης, με αυτά τα στοιχεία συμβολίζονται από τα αρχαία χρόνια οι τέσσερις δυνάμεις του υλικού ανθρώπου που χρησιμοποιεί για να μπορέσει να αλλάξει τη ζωή του.

Τα στοιχεία δεν είναι τίποτα άλλο από μορφές της ζωής οι οποίες επιτρέπουν στην ενέργεια του ανθρώπου να μπορέσει να έρθει σε ροή με τον ίδιο και το περιβάλλον του. Από αυτά, τις αλληλεπιδράσεις και τις αναμείξεις τους οικοδομούνται όλα τα υλικά και άυλα, ορατά και αόρατα αντικείμενα του σύμπαντος.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως τις 13 Μαρτίου 2015.

Ποια είναι η Τώνια Λαδάκη

Η κα Τώνια Λαδάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χίο, σπούδασε στο τμήμα εκπαίδευσης και αγωγής στην προσχολική ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής και αγιογραφίας στο εργαστήρι εικαστικών τεχνών FERNANDO FENES, στον Πειραιά.

Από το 1998 έως σήμερα έχει κάνει 8 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και αγιογραφίας κι έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές. Έχει διδάξει ζωγραφική στα εργαστήρια του Ομήρειου Πνευματικού Κέντρου δήμου Χίου, στους πολιτιστικούς συλλόγους Καλλιμασιάς και Νενήτων, ενώ από το 2000 έως σήμερα διδάσκει ζωγραφική σε ενήλικους και παιδιά στα εργαστήρια του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Λειβαδίων «Ο Γεώργιος Βούρος».

Από το 2002 εργάζεται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του δήμου Χίου.

Είναι μέλος του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Λειβαδίων «Ο Γεώργιος Βούρος», του Πολιτιστικού Συλλόγου Δημιουργικής Έκφρασης και του Ευ Ζην ΑΡΤΙΟΝ και της ΠΕΦΟ Εικαστικών Τεχνών.

Είναι παντρεμένη με τον κ. Μιχάλη Συμιακάκη κι έχουν 3 παιδιά.