Ελιγμός Μουτζούρη για το λατομείο στις Καρυές υπό το βάρος των αντιδράσεων

Μετρώντας τις έντονες αντιδράσεις και την δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων των Καρυών Χίου, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης έκανε έναν τακτικό ελιγμό και απέσυρε – μέχρι νεωτέρας – από την σημερινή, Παρασκευή 6 Μαΐου 2022, συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής το θέμα της δημιουργίας λατομικής ζώνης (της τρίτης στο νησί) στην περιοχή τους.

Οι  κάτοικοι των Καρυών, καθώς και εκπρόσωποι φορέων του νησιού, όπως είχαν προαναγγείλει από χθες Πέμπτη, συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας Χίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να καταγγείλουν την υπαναχώρηση του περιφερειάρχη από προηγούμενες δεσμεύσεις του, οι οποίες – άλλωστε – αποτυπώθηκαν στην από 18 Απριλίου 2022 απόφαση της οικονομικής επιτροπής της περιφέρειας. Ζήτησαν δε την οριστική απόσυρση του θέματος.

Υπό το βάρος των αντιδράσεων ο κ. Μουτζούρης απέσυρε το θέμα από την οικονομική επιτροπή και ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με τους κατοίκους των Καρυών την προσεχή Δευτέρα 9 Μαΐου 2022. Ισχυρίσθηκε δε ότι η επίμαχη μελέτη δεν προεξοφλεί και την οριστική δημιουργία λατομικής ζώνης στην περιοχή των Καρυών.

Οι πληροφορίες του astraparis.gr αναφέρουν ότι ο κ. Μουτζούρης έχει αναλάβει δεσμεύσεις να προωθήσει την λατομική ζώνη στις Καρυές, γι΄ αυτό και η υπαναχώρησή του, ενώ ο σημερινός ελιγμός του εν όψει νέων συζητήσεων και διαπραγματεύσεων με τους κατοίκους, όπως ανακοίνωσε, αποσκοπεί μόνον σε εκτόνωση των αντιδράσεων για να επαναφέρει το θέμα σε επόμενο χρόνο.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια