Νομοθετική ρύθμιση για διορθώσεις σε κτηματογραφημένα ακίνητα

Νομοθετική ρύθμιση για την πρόοδο και βελτίωση της διαδικασίας επαναχωροθέτησης κτηματογραφημένων ακινήτων σε περιοχές των νήσων Λέσβου, Χίου και Λευκάδας θα προωθηθεί άμεσα, όπως έγινε γνωστό από το ελληνικό Κτηματολόγιο.

Η σχετική ενημέρωση έγινε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Μυτιλήνης την  Τετάρτη 4 Μαΐου 2022, με την συμμετοχή του γενικού διευθυντή του Ελληνικού Κτηματολογίου κ. Σ. Κοτσώλη, με επταμελές υπηρεσιακό κλιμάκιο, του βουλευτή Λέσβου κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, του δημάρχου Μυτιλήνης κ. Στρατή Κύτελη και από τον δήμο Χίου του δημοτικού συμβούλου κ. Βασίλη Μυριαγκού.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο δήμος Χίου, ο γενικός διευθυντής του Ελληνικού Κτηματολογίου ενημέρωσε τους παριστάμενους για την σχεδιαζόμενη νομοθετική παρέμβαση και το επιχειρησιακό πλάνο υλοποίησής της. Οι βασικές αρχές της προτεινόμενης νομοθέτησης είναι οι εξής:

1. Η μη εμφάνιση των όμορων ιδιοκτητών, κατά τη φάση της αυτοψίας, δεν θα επηρεάσει την πρόοδο της διαδικασίας διόρθωσης για τους συνεπείς ιδιοκτήτες που συμμετείχαν στις αυτοψίες.

2. Το «Ελληνικό Κτηματολόγιο» θα αναλάβει το κόστος κάθε συμπληρωματικής εργασίας που θα απαιτηθεί.

3. Για την ολοκλήρωση του έργου της επαναχωροθέτησης, λαμβανομένων υπόψη και των απαιτούμενων συμπληρωματικών εργασιών, θα δοθεί η αναγκαία παράταση της προθεσμίας για την διόρθωση των κτηματολογικών εγγραφών, πριν την οριστικοποίησή τους.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια