Έλλειπαν τα στόματα, περίσσεψε το φαγητό στην γιορτή της Αγίας Βαρβάρας (φωτό)

Το Άγιο Γάλας της Χίου τίμησε κι εφέτος την πολιούχο του Αγία Βαρβάρα, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015, με μια λιτή θεία λειτουργία, μετά τον πανηγυρικό εσπερινό της Πέμπτης, όπου η παρουσία του μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου και πλειάδας ιερέων έδωσαν άλλη λαμπρότητα.

Στο παραδοσιακό γεύμα, που παρέθεσε η ενοριακή επιτροπή σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες του χωριού, τα εδέσματα περίσσευαν. Από κόλλυβα για… πρώτο πιάτο έως φασολοπίλαφο και μπακαλιάρο γιαχνί (ακριβότερος και από το κρέας), σαλάτες και ελιές θρούμπες, ψωμί βολισσιανό και άφθονος αριούσιος οίνος.

Όμως, τα στόματα αποδείχθηκαν λίγα για να καταναλώσουν όσα είχαν ετοιμαστεί με έξοδα της ενοριακής επιτροπής και μεράκι και ιδρώτα από τον Μαρίνο και τον Σταμάτη, με την βοήθεια των εθελοντών. Κάτι το εργάσιμο της ημέρας, κάτι οι δυσκολίες των μετακινήσεων που ολοένα γίνονται και πιο δαπανηρές, στο τέλος όλοι έτρωγαν… διπλή μερίδα.

Φέτος, η προσέλευση ήταν μικρότερη από την περυσινή, ωστόσο δεν έλειψε η καλή διάθεση, έστω κι αν το… ταμείο μπήκε μέσα.

Νάμαστε καλά και του χρόνου, έλεγαν, νάμαστε πάλι εδώ ακόμα περισσότεροι…