Έμεινε από… λάστιχο το ιδιωτικό ασθενοφόρο – Κοροϊδεύουν τους Χιώτες Μηταράκης και Κανταράκη

Πριν αλέκτορα φωνήσαι… η πολυδιαφημισμένη ενίσχυση του ΕΚΑΒ Χίου με το ασθενοφόρο ιδιωτικής κλινικής του νησιού απεδείχθη μια ακόμα κοροϊδία σε βάρος των Χιωτών από το δίδυμο Μηταράκη – Κανταράκη.

Εν χορδαίς και οργάνοις κι επειδή οι προσλήψεις για τις οποίες είχε δεσμευθεί ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης πάνε για φθινόπωρο και βλέπουμε, στις 27 Ιουλίου 2022 ο υπουργός Μετανάστευσης κ. Νότης Μηταράκης και η διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου κα Ελένη Κανταράκη είχαν ανακοινώσει ότι μετά από εξασφάλιση δωρεάς το ιδιωτικό ασθενοφόρο «θα συμβάλει καταλυτικά στην πραγματοποίηση των απογευματινών και βραδινών βαρδιών καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου».

Προς τούτο άρον άρον εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου σε έκτακτη συνεδρίασή του την περασμένη Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 η αποδοχή της δωρεάς και όλοι περίμεναν ότι από την Δευτέρα 1η Αυγούστου 2022 το ιδιωτικό ασθενοφόρο θα ενίσχυε τα κενά του ΕΚΑΒ Χίου.

Φευ! Όλα αποδείχθηκαν άλλη μία πομφόλυγα του κ. Μηταράκη, καθότι χθες Δευτέρα η κα Κανταράκη ανακοίνωσε σε όλα τα αρμόδια τμήματα του νοσοκομείου ότι από χθες και ώρα 15:00 έως ώρα 23:56 μέχρι τις 31 Αυγούστου 2022 το ιδιωτικό ασθενοφόρο με το πλήρωμά του θα καλύπτει το νοσοκομείο αποκλειστικά για όλα τα δευτερογενή περιστατικά διακομιδών (εξιτήρια, εξετάσεις κ.λπ. Παραθέτει δε το τηλέφωνο της κλινικής για σχετική συνεννόηση!

Τα περί κάλυψης «των απογευματινών και βραδινών βαρδιών», που είχε ανακοινώσει στις 27 Ιουλίου 2022 απεδείχθησαν λόγια του αέρα, μια ακόμα κοροϊδία σε βάρος της χιακής κοινωνίας, με την ζωή των πολιτών να κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή, αφού για όλο το νησί και μάλιστα σε καλοκαιρινή περίοδο υπάρχει μόνον ένα ασθενοφόρο να καλύπτει τα έκτακτα περιστατικά τις απογευματινές και βραδυνές ώρες.

Από την πλευρά της ιδιωτικής κλινικής ο κ. Γιάννης Αργυρούδης σε σχετικό ερώτημα του astraparis.gr διευκρινίζει ότι η συμφωνία με τον κ. Μηταράκη προβλέπει την κάλυψη για το αναφερόμενο χρονικό διάστημα (15:00 έως 23:59) των δευτερογενών διακομιδών και όχι των εκτάκτων περιστατικών.

Άλλα, βέβαια, παρουσίασαν οι Μηταράκης – Κανταράκη και τούτο προκύπτει σαφώς από τις ανακοινώσεις τους, ενώ πρέπει να διευκρινισθεί ότι το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ είχε προαναγγείλει στις 11 Ιουλίου 2022 ότι από την 1η Αυγούστου έως τις 31 Οκτωβρίου 2022 θα εκτελούνται μόνον τα έκτακτα περιστατικά και το προσωπικό θα απέχει από όλες τις δευτερογενείς διακομιδές.

Ακολουθούν οι διθυραμβικές ανακοινώσεις Μηταράκη – Κανταράκη στις 27 Ιουλίου 2022

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια