Εμφανίζονται συνεχώς νέοι πρόσφυγες, το θρίλερ με «εξαφανισμένους» παραμένει (φωτό και βίντεο)

Ανεβαίνει σταδιακά ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών από την χθεσινή άφιξη (ίσως και αφίξεις) στην περιοχή των Νενήτων Χίου, που εντοπίζονται από τις αρχές και μεταφέρονται στην δομή καραντίνας στην Λευκωνιά, ωστόσο εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη το θρίλερ, καθότι προσώρας φαίνεται να… αγνοείται η τύχη ενός μεγάλου αριθμού εξ αυτών.

Σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία, όπως αυτά προκύπτουν από τις αρχές αλλά και άλλες ανεξάρτητες πηγές:

Το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, που χθες Τρίτη 8 Μαρτίου 2022, μιλούσε για συνολικά 10 πρόσφυγες και μετανάστες, σήμερα Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022, ανέβασε τον αριθμό τους αρχικά σε 12 και στην συνέχεια, λίγο μετά τις 14:30 σε 14, χωρίς – ωστόσο – να μας διευκρινίζει από πού προκύπτουν οι επιπλέον. Απλά, σημειώνει ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Το γραφείο Τύπου της γενικής περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου μας κάνει γνωστό ότι χθες μεταφέρθηκαν στην Λευκωνιά 12 άτομα και σήμερα Τετάρτη άλλοι 6, εκ των οποίων οι τέσσερις είχαν εμφανισθεί αυτοδύναμα στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ και οι άλλοι δύο είχαν εντοπισθεί στο χωριό Ζυφιάς.

Κατά τις πληροφορίες μας οι έξι, που μετέφερε σήμερα η αστυνομία στην Λευκωνιά είναι παλαιστινιακής καταγωγής.

Στην Λευκωνιά μέχρι σήμερα το πρωί υπήρχαν 11 άτομα, 10 άνδρες και μία γυναίκα, όλοι αφρικανικής καταγωγής, ενώ μία γυναίκα ακόμα παρέμενε στο νοσοκομείο Χίου.

Πού πήγαν οι εικονιζόμενοι στις φωτογραφίες και στο βίντεο;

Ο astraparis.gr δημοσίευσε χθες Τρίτη – μεταξύ άλλων – δύο φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται στην μία έξι ενήλικες μάλλον αραβικής ή αφγανικής καταγωγής και στη δεύτερη έξι παιδιά, ίδιας καταγωγής.

Επίσης, ανήρτησε βίντεο που έχει ληφθεί μέσα από το λεωφορείο που μετέφερε μια ομάδα εξ αυτών, σε άγνωστη προσώρας τοποθεσία, μεταξύ των οποίων απεικονίζεται καθαρά ένα από τα προαναφερόμενα έξι παιδιά.

Συνολικά, δηλαδή πρόκειται για 12 άτομα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες και δεν αποκλείεται κάποιοι εξ αυτών να είναι μεταξύ των έξι που είτε εντοπίσθηκαν στον Ζυφιά, είτε έφτασαν μόνοι τους στην ΒΙΑΛ.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ένας αριθμός εξ αυτών, απροσδιόριστος ακόμα, που ενώ φέρεται να έχουν μεταφερθεί κάπου με το λεωφορείο, δεν φαίνεται να βρίσκονται στην Λευκωνιά.

Το γραφείο Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας, που ρωτήθηκε από τον astraparis.gr για την τύχη των 12 των φωτογραφιών ή και εκείνων που βρίσκονταν μέσα στο λεωφορείο δεν έδωσε κάποια απάντηση, αρκούμενο να σημειώσει ότι πρώτον δεν το σχολιάζει και δεύτερον δεν υπάρχουν σχετικές πληροφορίες για όσα τους αναφέραμε.

Ο astraparis.gr θα συνεχίσει το ρεπορτάζ και θα δημοσιεύσει κάθε νεώτερο στοιχείο που θα προκύψει. Σημειώνουμε, ωστόσο, ότι κάποιοι από τους αφιχθέντες χθες πρόσφυγες και μετανάστες εξακολουθούν να «αγνοούνται».

Δημοσιεύουμε εκ νέου το βίντεο που απεικονίζει πρόσφυγες και μετανάστες εντός λεωφορείου με τους συνοδούς να μιλάνε ελληνικά