Θρίλερ με νέες αφίξεις προσφύγων – Οκτώ στην Λευκωνιά, 2 στο νοσοκομείο Χίου (φωτό και βίντεο)

«Πέπλο μυστηρίου» καλύπτει μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης, 8 Μαρτίου 2022, την τύχη αριθμού προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι – σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες – αποβιβάσθηκαν στην περιοχή των Νενήτων Χίου, τις βραδυνές ώρες της Δευτέρας 7 Μαρτίου 2022.

Η πρώτη ενημέρωση του astraparis.gr έγινε λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Δευτέρας, από πολίτη (του οποίου τα στοιχεία γνωρίζουμε), ο οποίος κινούμενος από τα Νένητα προς την πόλη της Χίου είδε μία ομάδα από αυτούς λίγο πριν την διασταύρωση του Καταρράκτη, οι οποίοι – όμως – κρύφτηκαν αμέσως σε χωράφια της περιοχής.

Οι πληροφορίες που φτάνουν στον astraparis.gr από το πρωί της Τρίτης, αναφέρουν ότι μεταξύ των προσφύγων και μεταναστών υπάρχουν αρκετά παιδιά, ενδεχομένως και εννέα, ηλικίας από κάποιων μηνών (βρέφος) έως 16 ετών, ενώ στην φωτογραφία που δημοσιεύουμε απεικονίζονται έξι από αυτά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες:

Δύο άτομα (άνδρες) αφρικανικής καταγωγής έφτασαν το πρωί αυτοδύναμα στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, στο Χαλκειός Χίου και από εκεί μεταφέρθηκαν, προφανώς από την αστυνομία, στην δομή καραντίνας στην Λευκωνιά.

Ένας μεγάλος, αλλά απροσδιόριστος αριθμός προσφύγων και μεταναστών, φέρεται να εντοπίσθηκαν το πρωί, τους επιβίβασαν σε λεωφορείο και τους μετέφεραν σε άγνωστη κατεύθυνση και προορισμό.

Επισήμως, η αστυνομία (γραφείο Τύπου γενικής περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου) δηλώνει ότι δεν έχει οποιαδήποτε ενημέρωση επί του θέματος.

Πού τους μετέφερε το λεωφορείο;

Αριθμός προσφύγων και μεταναστών βρίσκεται μέσα σε λεωφορείο που τους μεταφέρει, όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύουμε. Από τα πρόσωπα διακρίνεται καθαρά ένα μικρό παιδί, το οποίο εντοπίζεται και σε φωτογραφία (κατωτέρω) στην στεριά.

Στο σύντομο βίντεο ακούγονται διάλογοι στα ελληνικά μεταξύ τουλάχιστον δύο ανθρώπων, με τον ένα να μιλά για «παραγάδι… και το τραβάς στην ακτή» και στην συνέχεια «…έχει δυνατό χέρι…».

Εκτός από τις φωτογραφίες και το βίντεο εντός του λεωφορείου δημοσιεύουμε παρακάτω μια φωτογραφία (από το βίντεο) που δείχνει εξωτερικό χώρο, ο οποίος πιθανότατα μπορεί από κάποιους να αναγνωρισθεί πού ακριβώς βρίσκεται.

Περιπλέκεται η κατάσταση, το Λιμενικό Σώμα μιλά για 10 άτομα στα Γρίδια

Από το γραφείο Τύπου του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Τρίτης, η επίσημη ενημέρωση ήταν ότι το λιμεναρχείο Χίου επελήφθη σε περιστατικό άφιξης προσφύγων και μεταναστών στα Γρίδια τις πρωινές ώρες της Τρίτης και εντόπισε δέκα άτομα.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, οι οκτώ μεταφέρθηκαν στην δομή καραντίνας στην Λευκωνιά και οι δύο για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο Χίου.

Από τις μέχρι στιγμής και από τις πληροφορίες μας από όλες τις πηγές, δεν φαίνεται μεταξύ των προσφύγων και μεταναστών που έχουν περισυλλεγεί να υπάρχουν παιδιά ή τουλάχιστον όλα όσα φέρεται να έχουν φτάσει στο νησί, από έξι έως εννέα, όπως αναφέρουμε πιο πάνω.

Στην Λευκωνιά φέρεται να βρίσκονταν λίγο μετά τις 14:00 της Τρίτης επτά άτομα από Σιέρα Λεόνε και Καμερούν, περιλαμβανοιμένων και των δύο πρωινών, ενώ και οι δύο στο νοσοκομείο Χίου είναι άνδρες.

Με βάση, λοιπόν, τα παραπάνω είναι πιθανόν είτε να ήταν δύο τα περιστατικά είτε να μην έχουν εντοπισθεί όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες που φέρεται να έφτασαν στην περιοχή των Νενήτων το βράδυ της Δευτέρας ή και το πρωί της Τρίτης.