Εντατικοποίηση ελέγχων για αδήλωτη εργασία ζητά το Εργατικό Κέντρο

Εντατικοποίηση των ελέγχων για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και της ψευδώς δηλωμένης εργασίας σε όλο τον νομό Χίου, για την υπόλοιπη καλοκαιρινή περίοδο και ιδιαίτερα στον κλάδο του τουρισμού, ζητά το Εργατικό Κέντρο Χίου.

Σε επιστολή του προς το τμήμα επιθεώρησης εργασίας, καθώς και στις προϊστάμενες υπηρεσίες το Εργατικό Κέντρο αναφέρεται τις αλλαγές της νομοθεσίας και ζητά ενημέρωση για τον αριθμό των υπαλλήλων που διατίθενται για τον σκοπό αυτό, καθώς και τον αριθμό των σχετικών ελέγχων που έχουν πραγματοποιηθεί κατά τον Ιούνιο και Ιούλιο 2018.

Περαιτέρω, θέτει ερωτήματα αν και κατά πόσον πραγματοποιούνται έλεγχοι στις επιχειρήσεις πέρα από τις εργάσιμες μέρες και ώρες του Δημοσίου, δηλαδή απογεύματα, νύχτες, σαββατοκύριακα και αργίες. Επίσης, αν συγκροτούνται κοινά κλιμάκια ελέγχου από το τμήμα επιθεώρησης εργασίας σε συνεργασία με άλλες ελεγκτικές υπηρεσίες του νομού (ΑΑΔΕ, αστυνομία κ.λπ.).

«Εάν σε κάποιο από αυτά τα θέματα αντιμετωπίζετε δυσκολίες (π.χ. έλλειψη προσωπικού, ανεπάρκεια πιστώσεων για μετακινήσεις, μη κάλυψη από το νόμο κ.λπ.), να μας το γνωστοποιήσετε για να σας στηρίξουμε όπως πάντα, διεκδικώντας άμεσες λύσεις», καταλήγει το Εργατικό Κέντρο Χίου.

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια