Επέκταση των διορθώσεων στο Κτηματολόγιο και για τον πρώην Δήμο Ανέμωνα ζητά ο Δήμο Χίου

Την επέκταση των εργασιών διόρθωσης των πολλών και σημαντικών λαθών που έγιναν κατά την πρώτη προσπάθεια κτηματογράφησης και στον πρώην Δήμο Ανέμωνα όπως ήδη υλοποιείται για τις εκτάσεις στον πρώην Δήμο Ιωνίας, ζητά με επιστολή του προς το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ο δήμαρχος Χίου. κ. Σταμάτης Κάρμαντζης.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος Χίου αναφέρει:

“Ως γνωστόν στους πρώην Δήμους Ιωνίας και Ανέμωνα του Δήμου Χίου, το έτος 2012 είχαν κατατεθεί αιτήσεις στο πρώην Δημαρχείο των Νενήτων, για την διόρθωση των λαθών του κτηματολογίου. Η όλη διαδικασία υποστηρίχθηκε από την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε και τον Δήμο Χίου. Σε αυτή τη βάση και σύμφωνα με τα κριτήρια της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε, προσδιορίστηκαν πολλές κτηματολογικές ενότητες, ενώ προκειμένου να γίνει ο επαναπροσδιορισμός της θέσεως και των ορίων τους, ορίστηκε ανάδοχος του έργου, έπειτα από τις δημοπρασίες που έγιναν από την υπηρεσία σας.

Το έτος 2019 εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος στο πρώην Δημαρχείο των Νενήτων και συνεχίζει μέχρι σήμερα το έργο που του έχει ανατεθεί. Ωστόσο, οι εργασίες που εκτελούνται σήμερα, κατά 90% πραγματοποιούνται στις περιοχές του πρώην Δήμου Ιωνίας, αφήνοντας εκτός τις περιοχές του πρώην Δήμου Ανέμωνα. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η δημιουργία τεράστιου προβλήματος για τους  κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι νιώθουν ιδιαίτερα αδικημένοι.

Ως εκ τούτου, προτείνουμε να αξιοποιηθούν τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν το έτος 2012 και να οργανωθεί ξανά η υποδοχή των αιτήσεων των κατοίκων  για τις οποίες έχουν διαπιστωθεί λάθη στα γεωτεμάχια τους. Ο Δήμος Χίου μπορεί να συνεργαστεί μαζί σας για την καλύτερη οργάνωση αυτού του εγχειρήματος, καθότι είναι επιτακτική η ανάγκη να δοθεί τέλος σε ένα πρόβλημα που χρονίζει από την πρώτη κτηματογράφηση που έγινε το έτος 1997″.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια