Επισκευές στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Καλαμωτής

Eκτεταμένη επισκευή της κεραμοσκεπής του κτηρίου, στο οποίο στεγάζονται το Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Καλαμωτής, πραγματοποιεί ο δήμος Χίου, αυτή την περίοδο. Πιο συγκεκριμένα, καθαιρέθηκαν όλες οι κεραμίδες, αποκαταστάθηκε -όπου απαιτήθηκε- το κατεστραμμένο πέτσωμα, τοποθετήθηκαν νέα υδρατμοπερατή μεμβράνη και νέες γαλλικές κεραμίδες.

Επίσης, πραγματοποιείται αλλαγή όλων των ψευδοροφών των αιθουσών του ισογείου του και τοποθετούνται νέες γυψοσανίδες άνθυγρες και πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης για θερμομόνωση. Γυψοσανίδες, ακόμη, τοποθετούνται και στην οροφή του υπόστεγου της κεντρικής εισόδου.

Επιπλέον, επισκευάζεται η κορνίζα της στέγης περιμετρικά του κτηρίου, όπου αυτό απαιτείται. “Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα των Διευθύνσεων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Καλαμωτής, που ικανοποιήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου της Χίου. Είναι, τέλος, όλα τα παραπάνω ένα ακόμη απτό δείγμα του σεβασμού και της ανάγκης συντήρησης ενός καλαίσθητου, επιβλητικού και εμβληματικού αρχιτεκτονικά κτηρίου της εκπαίδευσης της νότιας Χίου, το οποίο φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής”, αναφέρει σχετική ανακοίνωση από τον Δήμο Χίου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια