Επιτυχής άσκηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στην περιοχή του Καρφά

22

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Χίο, την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, από τις 9 το πρωί έως το μεσημέρι, η πανελλαδική άσκηση «Δια πυρός 2017», με σκοπό την βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, την καλύτερη συνεργασία μεταξύ τους, την καλύτερη προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, το τηλεφωνικό κέντρο 199 της Π.Υ. Χίου ενημερώνεται τηλεφωνικά από το ξενοδοχείο ΕΡΥΘΑ, για την εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή Βίγλα Αγίας Ελένης του Καρφά.

Η πυρκαγιά λόγω των πνεόντων βορείων – βορειοανατολικών ανέμων, παίρνει διαστάσεις κινούμενη νότια – νοτιοδυτικά. Η ξενοδοχειακή μονάδα ενεργοποιεί την ομάδα πυρασφάλειας, τα συστήματα πυρόσβεσης και γίνεται εκκένωση του ξενοδοχείου από τους ενοίκους.

Η πυροσβεστική υπηρεσία τίθεται σε επιφυλακή και στην περιοχή επεμβαίνουν συνολικά 8 πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 10 ατόμων. Παράλληλα, συνέδραμαν οι εθελοντικές ομάδες «Όμικρον», «Ιωνία», ΛΕΦΕΔ, Λιθίου, τμήμα της 96 ΑΔΤΕ, η περιφερειακή ενότητα Χίου, ο δήμος Χίου, η τοπική κοινότητα Θυμιανών, η ΕΛΑΣ, η τροχαία, το ΕΚΑΒ, η διεύθυνση Δασών, ο ΔΕΔΔΗΕ.

Φωτό αρχείου

Σχόλια