Επιβεβαιώνει η Πρωτοβουλία τον ρόλο της εποικοδομητικής αντιπολίτευσης

Επιβεβαιώνει πλήρως επί της ουσίας η Πρωτοβουλία για τη Χίο το ρεπορτάζ του astraparis.gr, υπό τον τίτλο «Κομμένες οι γέφυρες Βουρνού – Κάρμαντζη», το πρωί τη Παρασκευής 12 Ιουνίου 2020, για το ενδεχόμενο συνεργασίας με την δημοτική αρχή, περιορίζοντάς την ωστόσο – όπως είχαμε επισημάνει – στην εποικοδομητική αντιπολίτευση, αλλά και στην συνδιοίκηση, στην βάση όμως της… οικουμενικής.

Σε ανακοίνωσή της, το απόγευμα της Παρασκευής, 12 Ιουνίου 2020, η Πρωτοβουλία αποκαλύπτει ότι έγινε επισήμως σχετική πρόταση στον κ. Μανώλη Βουρνού από τον δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και αναλυτικά αναφέρει τα ακόλουθα:

«Με αφορμή πρόσφατη πρόταση του δημάρχου για συνεργασία και συμμετοχή στη διοίκηση του δήμου προς την παράταξή μας, η Πρωτοβουλία για τη Χίο παραμένει πάντα θετική στη συνεργασία με τη δημοτική αρχή και με τον δήμαρχο, προς όφελος της Χίου, όπως επιβάλλουν οι αρχές τις οποίες υπηρετεί. Αυτό εξάλλου έχει αποδείξει με τη στάση της μέχρι σήμερα, χωρίς να θέτει τα πρόσκαιρα μικροπολιτικά συμφέροντα πάνω από το κοινό καλό.

Στεκόμαστε δίπλα στον δήμαρχο, όταν αυτό συμφωνεί με το πρόγραμμα και τις αρχές μας και απέναντί του όταν οι ίδιες αρχές μας το επιβάλλουν. Τα αποτελέσματα της συνεργασίας όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου διαπιστώνονται καθημερινά από τους Χιώτες δημότες. Τα σοβαρά προβλήματα των συνδημοτών μας, τα δεκάδες έργα που πρέπει να ολοκληρωθούν, η ίδια η θέση του νησιού μας στα σύνορα της Ελλάδας και της Ε.Ε. απαιτούν τη συνέργεια όλων μας και αυτά είναι που μας ενώνουν.

Είμαστε θετικοί και στη συνδιοίκηση του δήμου, όπως είχαμε προτείνει στην αρχή αυτής της δημοτικής θητείας: με αναλογική κατανομή όλων των θέσεων ευθύνης, βάσει του εκλογικού αποτελέσματος, με θεμέλιο μια προγραμματική συμφωνία για το τι θα επιδιώξουμε όλοι μαζί και τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουμε.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης θα συνεχίσουμε να ασκούμε τα καθήκοντά μας με εποικοδομητικό τρόπο, με ήπιους τόνους και σεβασμό στους θεσμικούς ρόλους, συγκεράζοντας απόψεις, χωρίς μεγαλοστομίες και επικίνδυνες απλουστεύσεις, προτείνοντας, ασκώντας κριτική για αυτά που πιστεύουμε ότι γίνονται λάθος και επαινώντας τις θετικές προτάσεις και πρωτοβουλίες, από όπου και εάν προέρχονται.

Γιατί το αύριο της Χίου μας ενώνει».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια