Επιβεβαιώνει ο Μουζάλας τις εξαφανίσεις προσφύγων

Επιβεβαιώνεται πλήρως και με τον πλέον επίσημο τρόπο το πρόσφατο ρεπορτάζ του astraparis.gr για τις εξαφανίσεις προσφύγων και μεταναστών με απορριπτικές απαντήσεις στα αιτήματα ασύλου από το hot spot της ΒΙΑΛ και τον καταυλισμό της Σούδας, στη Χίο.

Ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας, απαντώντας την Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017, σε επίκαιρη επερώτηση της «Ένωσης Κεντρώων» για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, ανέφερε σε μια αποστροφή της ομιλίας του:

«Είπαμε, επίσης, ότι πρέπει να φτιαχτούν προαναχωρησιακά κέντρα στα νησιά, με άλλη λογική, όχι με τη λογική όποιος βαρύνεται με το διοικητικό παράπτωμα αυτός μπαίνει σε προαναχωρησιακό κέντρο υπό κράτηση, αλλά με τη λογική ότι, όπως απεδείχθη, για να μπορέσει το άσυλο να είναι αποδοτικό, χρειάζεται για κάποιους από αυτούς κράτηση, διότι εξαφανίζονται. Βγαίνουν οι απορριπτικές αποφάσεις και δεν μπορούμε να τους βρούμε, να τους επιστρέψουμε».

Να σημειώσουμε ότι στο σχετικό ρεπορτάζ μας, στις 17 Φεβρουαρίου 2017, αναφέραμε τα εξής:

«Ωστόσο, αρκετοί ή ενδεχομένως και όλοι όσοι εμπίπτουν στις κατηγορίες αυτές είναι υποψιασμένοι για την εξέλιξη αυτή και δεν προσέρχονται να παραλάβουν τις απορριπτικές αποφάσεις, ενώ παράλληλα προσπαθούν να αποφύγουν τον εντοπισμό τους.

Το έργο της αναζήτησής τους αναλαμβάνει η αστυνομία, η οποία πραγματοποιεί συνεχώς ήπιας μορφής επιχειρήσεις στον καταυλισμό της Σούδας και στην ΒΙΑΛ».

Με στοιχεία από KATHIMERINI.GR

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια