Η μόνιμη βιασύνη του Μηταράκη

17

Με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα, αγαπημένος του στόχος, άλλωστε, τα έβαλε πάλι ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή την ψήφιση από την Βουλή τροπολογίας για την καταβολή αποζημιώσεων στην περιοχή της Μόριας Λέσβου, από τις ζημιές που προκλήθηκαν λόγω του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

«Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο κ. Μουζάλας υποσχέθηκε αποζημιώσεις στους κατοίκους Χαλκειούς και Σούδας για ζημιές που έχουν υποστεί από πρόσφυγες.

Σήμερα, στη Βουλή ψηφίστηκε τροπολογία χορήγησης 170.000 ευρώ ως αποζημίωση στη Μόρια της Λέσβου.

Πού είναι η αντίστοιχη πρόβλεψη για τη Χίο; Περιμένουμε άμεσα ανάλογη τροπολογία. Ας αποδειχθεί έστω και μια φορά ο υπουργός συνεπής μεταξύ λόγων και πράξεων», αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Μηταράκης.

Εδώ είναι που κολλάει το «δεν ήξερε, δεν ρώταγε;».

Γιατί αν έψαχνε και αν ρωτούσε θα μάθαινε ότι:

Πρώτον, οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν το 2015, όταν στο Χαλκειός ακόμα δεν είχε δημιουργηθεί το hot spot της ΒΙΑΛ, ενώ και στην Σούδα, που για κάποιους μήνες του 2015 λειτούργησε ο καταυλισμός, όλα πήγαιναν ρολόι.

Δεύτερον, οι διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών του 2016 στο Χαλκειός και στην Σούδα ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί για να υποβληθούν αρμοδίως από τον δήμο Χίου.

Όποιος βιάζεται, που λένε…

Σχόλια