Εργατικό Κέντρο Χίου: Ρατσισμός και ξενοφοβία μακριά από τα σχολεία

Να μείνουν οι ξενοφοβικές και ρατσιστικές φωνές μακριά από τα σχολεία τα οποία πρέπει να ανοίξουν για τα προσφυγόπουλα όπως και για όλα τα παιδιά, προτρέπει το Εργατικό Κέντρο Χίου, με ανακοίνωση τους με αφορμή  την εξώδικη  αναφορά γονέων και κηδεμόνων των σχολικών μονάδων Χίου για την φιλοξενία προσφυγόπουλων σε σχολεία του νησιού μας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε  το Εργατικό Κέντρο δηλώνει ότι «φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού δεν γίνεται να έχουν θέση στα σχολεία πόσο μάλλον όταν έχουν ως στόχο αθώα παιδιά που η ζωή τους και οι μνήμες των παιδικών χρόνων έχουν σημαδευτεί ανεξίτηλα από τις τραγικές συνέπειες του πολέμου και της προσφυγιάς.

Το σχολείο είναι η πρώτη είσοδος του παιδιού στην κοινωνία. Οφείλουμε όλοι μας, ως κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, συμπολίτες, να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά εκείνες τις αρχές και τις αξίες στις οποίες στηρίζεται μια κοινωνία της δημοκρατίας. Αξιοπρεπής διαβίωση για όλους, αναφαίρετο δικαίωμα στην εκπαίδευση ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, φύλου ή θρησκείας.

Η παραπληροφόρηση και ο φόβος είναι αδύνατο να αποτελούν τροχοπέδη σε βασικά δικαιώματα των παιδιών.

Εκπαιδευτικοί και εκλεγμένα όργανα γονέων και κηδεμόνων είναι επιβεβλημένο να συμπορεύονται σε κλίμα καλής συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης στα πλαίσια των ανθρώπινων δικαιωμάτων και του δίκαιου. Όλα τα άλλα που εξελίσσονται μέσα στους χώρους των σχολείων δηλητηριάζουν  κυρίως τα δικά μας παιδιά.  Όλοι μαζί διεκδικούμε από την κυβέρνηση τον Δήμο και την Περιφέρεια να διασφαλίζουν την υγιεινή και ασφάλεια ΟΛΩΝ των παιδιών που ζουν, επισκέπτονται ή περνάνε από το νησί μας».

 

Σχόλια