Εργαζόμενοι Π.Ε. Χίου: Ο Κάρμαντζης έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο

Στο στόχαστρο του Συλλόγου Εργαζομένων της Π.Ε. Χίου βρίσκεται ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, τον οποίο κατηγορούν για την ενέργειά του να στείλει το έγγραφο με το οποίο υπέδειξε την εκτέλεση εργασιών σε στύλους ηλεκτροφωτισμού του κτιρίου της Π.Ε. Χίου στην εισαγγελία Χίου κι έτσι να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου κατά δύο υπαλλήλων.

Παράλληλα, ο Σύλλογος δηλώνει την πλήρη συμπαράστασή του στους δύο εργαζόμενους «που υφίστανται αυτή τη στιγμή μια μεγάλη αδικία και είμαστε στο πλάι τους».

Αναλυτικά, ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα ακόλουθα:

«Λίγες μέρες πριν λήξει η θητεία του, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σταμάτης Κάρμαντζης έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο ως προς το τι πιστεύει για τους εργαζόμενους στην περιφερειακή ενότητα Χίου και το δημόσιο τομέα γενικότερα.

Με έγγραφό του ζήτησε αποκατάσταση ζημιάς που έχει προκληθεί σε στύλους φωτισμού στο διοικητήριο, αργά το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο προϊστάμενος τμήματος προμηθειών που το παρέλαβε, έκανε τις απαραίτητες ενέργειες όπως προβλέπεται από το οργανόγραμμα της Π.Β. Αιγαίου, για να κινήσει την διαδικασία για την αποκατάσταση της ζημιάς. Παράλληλα, κι αυτό είναι το κυριότερο, φρόντισε να διακοπεί η παροχή ρεύματος στους συγκεκριμένους στύλους χωρίς αυτό να είναι μέρος των αρμοδιοτήτων του, προκειμένου να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους πολίτες. Ο αναπληρωτής προϊστάμενος της διεύθυνσης τεχνικών έργων ευρίσκετο νομίμως εκτός υπηρεσίας, καθώς είχε λήξει το ωράριο εργασίας του.

Ο κ. αντιπεριφερειάρχης, όμως, χωρίς να περιμένει τις ενέργειες των υπαλλήλων, έκρινε σκόπιμο να κοινοποιήσει το συγκεκριμένο έγγραφο στην εισαγγελία Χίου, η οποία δεν ήταν αποδέκτης προς κοινοποίηση του εγγράφου, με αποτέλεσμα να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία εναντίον των συναδέλφων.

Αποτέλεσμα: σήμερα δύο συνάδελφοί μας βρίσκονται κατηγορούμενοι ενώ έκαναν τη δουλειά τους όπως προβλέπεται.

Ο ένας εκ των δύο κατηγορούμενων πρόκειται μετά από 35 έτη έντιμης υπηρεσίας και προσφοράς στο Δημόσιο να συνταξιοδοτηθεί τις επόμενες μέρες.

Τα ερωτήματα που μπαίνουν είναι πολλά:

Γιατί ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κοινοποιώντας ένα υπηρεσιακό έγγραφο στην εισαγγελία ουσιαστικά επεδίωξε να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία εναντίον συναδέλφων;

Ενώ γνώριζε ο αντιπεριφερειάρχης ότι για οποιαδήποτε ενέργεια, προμήθεια κ.λπ. προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία, πολύ συγκεκριμένες, αυστηρές και χρονοβόρες διαδικασίες δέσμευσης πίστωσης και έγκρισης της δαπάνης από τα αρμόδια συλλογικά όργανα;

Σήμερα με τις συνεχείς αποχωρήσεις συναδέλφων, όσοι απομένουν πρέπει να ανταπεξέλθουν στα ολοένα αυξανόμενα και πιο περίπλοκα καθήκοντα ενώ ταυτόχρονα καταναλώνουν πάρα πολύ χρόνο σε δικαστήρια και καταθέσεις.

Στον προγραμματισμό προσλήψεων η περιφερειακή ενότητα Χίου έμεινε απέξω αφήνοντας τις υπηρεσίες της υποστελεχωμένες.

Αυτοί είναι οι όροι με τους οποίους εργαζόμαστε σήμερα στην Π.Ε Χίου. Έχουμε επανειλημμένα θέσει το πόσο απαράδεκτο είναι, να βρισκόμαστε ως εργαζόμενοι υπό την διαρκή απειλή, ότι θα βρεθούμε κατηγορούμενοι επειδή προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας.

Στηρίζουμε τους συναδέλφους που υφίστανται αυτή τη στιγμή μια μεγάλη αδικία και είμαστε στο πλάι τους».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια