Ερώτηση από το ΚΚΕ για τον πλειστηριασμό της κατοικίας του Γιάννη Παληού

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα για την διαδικασία κατάσχεσης και πλειστηριασμού από τράπεζα της κατοικίας του Χιώτη επιχειρηματία κ. Γιάννη Παληού κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ κα Μαρία Κομνηνάκα και οι κ.κ. Νίκος Καραθανασόπουλος και Μανώλης Συντυχάκης.

Οι τρεις βουλευτές αφού αναφέρονται στο ιστορικό της συγκεκριμένης υπόθεσης προσθέτουν ότι τον Φεβρουάριο του 2019, η τράπεζα κοινοποίησε μέσω δικαστικού επιμελητή διαταγή πληρωμής για ποσό ύψους 399.000 ευρώ, παρόλο που το αρχικό ποσό του δανείου ήταν 140.000 ευρώ. Ένα μηνά μετά του κοινοποιήθηκε κατάσχεση του σπιτιού (που αποτελεί το μοναδικό περιουσιακό του στοιχείου μαζί με τη σύζυγο του) και ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για 7 Νοεμβρίου 2019.

«Η εξέλιξη αυτή έχει ξεσηκώσει ένα μεγάλο κύμα στήριξης και δημιουργία επιτροπής αγώνα από κατοίκους και φορείς της Χίου. Η επιτροπή έχει εκδώσει ψήφισμα, μαζεύοντας πάνω από 2.000 υπογραφές και καλεί όλους, ανεξάρτητα αν ψήφισαν στη Βουλή τον απαράδεκτο νόμο για τις κατασχέσεις, να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματά της», τονίζεται στην ερώτηση.

Καλείται δε ο αρμόδιος υπουργός να απαντήσει για το τι προτίθεται να κάνει «για να σταματήσουν οι άδικες διαδικασίες κατάσχεσης και πλειστηριασμού σε βάρος του συγκεκριμένου οφειλέτη από την τράπεζα αλλά και σε χιλιάδες άλλους οφειλέτες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα», καθώς και τι θέση παίρνει στα αιτήματα που διατυπώνονται στο ψήφισμα της επιτροπής αγώνα.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια