
Έρχεται και ο στεφανιογράφος στο νοσοκομείο Χίου
Το ποσό των 450.000 ευρώ για αγορά στεφανιογράφου στο νοσοκομείο της Χίου, κατέθεσε ως πρόταση η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάννα Καλογήρου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» για την αναβάθμιση των υποδομών δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της 3ης πρόσκλησης στην οποία έχει προταθεί ο στεφανιογράφος ανέρχεται στα 2,9 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που δεν αξιοποιήθηκε από τους αρμόδιους φορείς της υγείας στις δύο προηγούμενες προσκλήσεις.
Δικαιούχοι είναι και πάλι όλα τα νοσοκομεία των νησιών της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και η 2η υγειονομική περιφέρεια. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει την 10η Νοεμβρίου 2017.
Η κα Καλογήρου δήλωσε σχετικά: «Είναι δεδομένο ότι τα νοσοκομεία των νησιών μας έχουν μεγάλες ανάγκες χρηματοδοτικών πόρων, ιδίως για να αποκτήσουν σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό. Αξιοποιούμε το Περιφερειακό Επιχειρησιακό μας Πρόγραμμα και δίνουμε για άλλη μία φορά τη δυνατότητα αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών δευτεροβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, που άλλωστε είναι για όλους μας σταθερό ζητούμενο. Αναμένουμε την ανταπόκριση των καθ’ ύλην αρμοδίων φορέων».
