«Έσκασε από το αυγό της» η νέα παράταξη

Τελικά, μετά από κυοφορία μηνών και διάφορες παλινωδίες η επιτροπή των ανωνύμων, η αυτοαποκαλούμενη και παγχιακή επιτροπή αγώνα», ανακοίνωσε την κάθοδό της στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019, με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Γιάννη Καραβασίλη, ο οποίος φαίνεται ότι εν τέλει ενέδωσε στις «πιέσεις» της ομάδας.

Η νέα δημοτική παράταξη υπό τον τίτλο «Χίος Μπροστά» ανακοίνωσε την κάθοδό της στις εκλογές με ένα βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το βράδυ της Κυριακής 31 Μαρτίου 2019.

Μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο εμφανίζονται ο κ. Γιώργος Καλλέργης, από τα επιτελικά στελέχη της επιτροπής των ανωνύμων, καθώς και ο κ. Γιώργος Μελέκος από τα στελέχη της πίσω γραμμής της επιτροπής, με κρίσιμη αλλά αφανή συμμετοχή στα ζητήματα τεχνολογίας.

Στην πρώτη τους εμφάνιση οι υποψήφιοι του νέου συνδυασμού αναλώνονται σε γενικές αναφορές για τη Χίο και τα προβλήματά της, ενώ αποφεύγουν συστηματικά οποιαδήποτε αναφορά στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, πάνω στο οποίο όλα αυτά τα χρόνια “έκτισαν” το πολιτικό προφίλ τους.

Στη ανακοίνωση υποψηφιότητας ο κ. Καραβασίλης αναφέρει τα ακόλουθα:

Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στο νησί μας και τους συνδημότες μας, απέναντι στην ιστορία, το παρόν και το μέλλον της Χίου και κυρίως απέναντι στα παιδιά μας και τη νέα γενιά του τόπου μας, τόσο εγώ όσο και μια αξιόλογη ομάδα ανθρώπων, που πορεύεται δίπλα μου, έχουμε την τιμή να ανακοινώνουμε σήμερα την υποψηφιότητα του συνδυασμού «Χίος Μπροστά» στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019 και κυρίως να σας καλέσουμε – όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά – να σταθείτε συμπαραστάτες μας και να μας συνδράμετε με στόχο το κοινό καλό, το καλό του τόπου μας.

Το κάλεσμα αυτό προς την κοινωνία της Χίου, δεν έχει να κάνει με προσωπικές φιλοδοξίες δικές μου ή της ομάδας των ανθρώπων που έχουν ήδη προσφερθεί να συμμετάσχουν. Πηγάζει από την ανάγκη της κοινωνίας να εκφραστεί και να συμμετάσχει στα κοινά .

Τα προβλήματα της Χίου, τρέχοντα ή μακροχρόνια και ο τρόπος με τον οποίο αυτά αντιμετωπίζονται, έχουν δημιουργήσει κλίμα στασιμότητας και εσωστρέφειας. Οι επιπτώσεις στην οικονομία και τον κοινωνικό ιστό είναι εμφανείς.

Δεν θα πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σ’ αυτό;

Θα παραμείνουμε όλοι μας παθητικοί θεατές ,ή θα συμμετάσχουμε βάζοντας τις βάσεις για μία νέα αρχή αφήνοντας πίσω τα ”εγώ” , με σκοπό το κοινό μας όφελος ως κοινωνία;

Εμείς θέλουμε την Χίο μπροστά.

Μπροστά όμως σε όλους τους τομείς. Μπροστά στην οικονομία, στον πολιτισμό, στις αξίες. Μπροστά για την ίδια την κοινωνία μας.

Ο δημοτικός συνδυασμός «Χίος Μπροστά» του οποίου έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, βάζει ως προτεραιότητα το κοινωνικό σύνολο και τις ανάγκες του.

Η ανάληψη μιας τέτοιας ευθύνης δεν είναι εύκολη. Είναι όμως δυνατή γιατί αυτή τη δύσκολη και ίσως καθοριστική για το νησί μας στιγμή, βρίσκομαι σ’ αυτή τη θέση, όχι σαν άτομο και υποψήφιος δήμαρχος Χίου, αλλά σαν εκπρόσωπος μιας υπέροχης ομάδας, με συνεχή συμμετοχή στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή, αδέσμευτης, ανεξάρτητης από κομματικές , οικονομικές ή οποιασδήποτε μορφής δεσμεύσεις, από οποιονδήποτε φορέα, μιας ομάδας που δεν έχει πολιτικές φιλοδοξίες, αλλά οι συνθήκες που κυριαρχούν την αναγκάζουν σε συμμετοχή, μιας ομάδας που έχει στόχο να συνδιοικήσει με τον Χιώτη και την Χιώτισσα, που ζει σε τούτο το μοναδικό νησί, η βρίσκεται στην ξενιτιά και στα πελάγη, όμως η καρδιά του πάλλεται στον γενέθλιο τόπο, με τους φίλους που διάλεξαν το νησί μας για μόνιμη ή περιοδική κατοικία.

Δικαιούμαστε ένα καλύτερο αύριο, το οποίο σίγουρα δεν πρόκειται να έρθει από μόνο του. Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη προϋπόθεση, ώστε να αξιοποιηθεί μέγιστα το ανθρώπινο δυναμικό του νησιού μας.

Δικαιούμαστε ίσες ευκαιρίες και ισόνομη μεταχείριση με αντίστοιχες περιοχές είτε βρίσκονται στην Ελλάδα είτε στην Ευρώπη.

Σχεδιασμός, στόχευση, αξιοκρατία, διεκδίκηση, κοινωνική συναίνεση και σκληρή δουλειά είναι οι πυλώνες, που θα στηριχθούμε για να πάμε την «Χίος Μπροστά».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια