Εθνικισμό και ρατσισμό καλλιεργούν οι απόψεις Μουτζούρη καταγγέλλει η ΛΑΣ

Θέσεις επικίνδυνες που “χαϊδεύουν” τα αυτιά εθνικιστικών ομάδων, καλλιεργώντας εθνικισμό και ρατσισμό, χαρακτηρίζει η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου την φράση του περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος – αναφερόμενος στο προσφυγικό – είπε ότι «δεν θα επιτρέψουμε την εθνική, ιστορική και φυλετική αλλοίωση των νησιών».

Με τη θέση του αυτή, τονίζει η ΛΑΣ, «δείχνει την πλήρη ταύτισή του με την συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας και με την κυβέρνηση που υλοποιεί, όπως και η προηγούμενη, αυτή την πολιτική που γεννά πολέμους, προσφυγιά, ξεριζωμό.

Αυτή η συμφωνία, αλλά και η ιμπεριαλιστική “ειρήνη” – με συνευθύνη της χώρας μας, αφού συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. – έχουν μετατρέψει τα νησιά σε αποθήκες βασανισμένων ψυχών – θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων, έχουν εγκλωβίσει χιλιάδες ανθρώπους, στοιβάζοντάς τους σε ακατάλληλες υποδομές υπό άθλιες συνθήκες».

Επαναλαμβάνει, τέλος, τις θέσεις της:

  • Να κλείσουν τα hot spot σε όλα τα νησιά.
  • Να μεταφερθούν όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες απ’ τα νησιά στην ελληνική ενδοχώρα, όπου εκεί σε ανθρώπινες συνθήκες να εξετάζονται γρήγορα τα αιτήματά τους και στη συνέχεια να πηγαίνουν στους τόπους προορισμού τους.
  • Να αποζημιωθούν 100% όλοι οι κάτοικοι των νησιών που έχουν υποστεί ζημιές απ’ την εξέλιξη του κοινωνικού φαινομένου.
  • Να εξασφαλιστεί η εργασία των σημερινών εργαζομένων στις προσφυγικές δομές, στους δήμους ή τις περιφέρειες του τόπου κατοικίας τους.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια