Ετοιμάζει β΄ γύρο για τα προσφυγόπουλα η επιτροπή των ανωνύμων

Φαίνεται ότι δεν της βγήκε ο πρώτος γύρος της αναστάτωσης που επεδίωξε να προκαλέσει στα σχολεία, με αφορμή την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και η επιτροπή των ανωνύμων, η αυτοαποκαλούμενη και «παγχιακή επιτροπή αγώνα», ετοιμάζεται για τον δεύτερο.

Από τον πρώτο γύρο των συνελεύσεων στα σχολεία τα αποτελέσματα φαίνεται ότι δεν ήταν αρκούντως ικανοποιητικά και τώρα επανέρχεται. Ήδη, είναι προγραμματισμένες γενικές συνελεύσεις στο 2ο δημοτικό σχολείο (Ευαγγελίστριας) για την Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018, καθώς και επαναληπτική για το 11ο (αστική σχολή). Όπου τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων δεν ήταν «πρόθυμα» κινήθηκε η διαδικασία συλλογής υπογραφών για σύγκληση γενικής συνέλευσης, σύμφωνα με όσα προβλέπει το καταστατικό του κάθε συλλόγου.

Ρίχνει στον λυσσαλέο πόλεμο που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες κατά της λειτουργίας των δομών υποδοχής και εκπαίδευσης προσφύγων (ΔΥΕΠ) κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, προκειμένου να πείσει τους γονείς των σχολείων που έχουν ορισθεί για την λειτουργία ΔΥΕΠ να πάρουν αποφάσεις εναντίωσης στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό μέτρο.

Προς τούτο εκμεταλλεύονται την αγωνία, την άγνοια πολλές φορές και τις εύλογες ως ένα βαθμό ανησυχίες των γονέων και πιέζουν τις καταστάσεις, ανάλογα με ποιόν έχουν απέναντί τους: Από επιχειρήματα που φαίνονται ή και ακούγονται λογικά έως και ωμή και ξεδιάντροπη ξενοφοβία και ρατσιστικό λόγο, με στόχο να πεισθούν οι γονείς και να ψηφίσουν κατά της λειτουργίας των ΔΥΕΠ. Και ακόμα να ζητήσουν την δημιουργία και λειτουργία «επιτροπάτων» στα σχολεία, που θα ελέγχουν τα πάντα σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, δηλαδή να ασκούν ουσιαστικά συνδιοίκηση στα σχολεία!

Στα χαρτιά, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο διακινούν στελέχη της επιτροπής των ανωνύμων, οι διατυπώσεις είναι μετρημένες και προσεκτικές, επειδή έχουν τον φόβο της εισαγγελικής επέμβασης με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, αλλά στον προφορικό λόγο και στο κατ΄ ιδίαν «ψηστήρι» κυριολεκτικά ξεσαλώνουν, με τα γνωστά και συνήθη ξενοφοβικά και ρατσιστικά «επιχειρήματα».

Η πολιτεία θα λειτουργήσει συντεταγμένα

Απολύτως σαφής είναι ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου κ. Αριστείδης Κελεπερτζής, ο οποίος – απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του astraparis.gr – τονίζει ότι η πολιτεία θα λειτουργήσει συντεταγμένα, όπως προβλέπεται από τους νόμους».

Διευκρινίζει ότι όλα τα παιδιά, συνολικά περίπου 140, έχουν εμβολιασθεί και θα εφοδιασθούν με ΑΔΥΜ (ατομικό δελτίο υγείας μαθητή), ενώ προσδιόρισε τον διορισμό των εκπαιδευτικών την τρέχουσα εβδομάδα και την προσεχή εβδομάδα την σταδιακή έναρξη λειτουργίας των ΔΥΕΠ.